viernes, 30 de octubre de 2015

Des de la meva finestra


Un Mas presoner de la CUP
A hores d’ara, ens acabem d’assabentar que el passat dilluns, va haver una reunió no informada de Mas amb la CUP. La trobada deu ser verídica, ja que les dues bandes ha evitat la confirmació de la noticia, amb l’afegit de que la CUP s’excusa dient que “no informa dels seus contactes multilaterals”.
                                                            
He recuperat l’arxiu on està el programa electoral amb el que es va presentar la CUP a les eleccions del 27-S, i no he pogut per menys que anotar alguns paràgrafs:

“Adoptar mesures per a no pagar el deute fins resoldre les necessitats de les classes populars i treballadores”.
“Treballarem per bastir noves institucions politiques radicalment democràtiques i no per la recuperació  de les institucions politiques del regim liberal burgès”.
Treballant per un nou model de relacions socials i econòmiques que permetin superar les formes d’organització capitalista, apostant pel impagament del deute, la sortida de l’euro”.

En aquest escenari, s’afegeix que el dia 9 s’ha d’investir el nou president de la Generalitat, i la suma de totes aquestes circumstancies, em fa pensar que Mas va anar a parlar de la seva investidura i no pas com aquell que diu, a parlar del temps.  

El que no queda tant clar, és com Convergència pacta amb un soci parlamentari totalment diferent al seu pensament. Ja ho va dir un famós polític, “la política fa estranys companys de llit”. En aquest cas però, més que estranys són antitètics, perquè, com pot pactar Convergència, que sempre ha estat el partit a que ha representat i ha donat suport a la burgesia catalana, amb un partit com és la CUP, disposat per programa, a trencar amb tots els pilars de la burgesia?
També costa d’entendre, que la CUP pugui pactar amb CDC, quan aquest és un partit burgès i neoliberal.

De segur que tot es podria resumir amb una frase de Cànovas del Castillo, quan diu: “No hi ha més aliances que les que trenen els interessos”.
Encara que dóna tota la impressió, de que Mas des de la seva solitud, va al seu aire sense tenir en compte els principis del seu partit, ni els interessos de la burgesia a qui representa.

Es parla també, de que podrien fer coincidir dues sessions del Parlament en el mateix dia 9, que la primera seria per aprovar la “desconnexió amb Espanya” que imposa la CUP, i en una segona sessió del Parlament, s’investiria president a Mas.
En aquest supòsit, cal tenir en compte que la CUP sempre ha dit que no investiria a Mas. Per tant es podria donar, que en la primera sessió aprovessin la “desconnexió”, amb la qual cosa la CUP estaria dintre el seu programa, i en la segona sessió des de la CUP no investissin president a Mas. La CUP compliria novament amb la seva promesa electoral, però Mas hauria fet “un pa com una coca”, tot i veient tallades les seves aspiracions. Compte que a la CUP, també es podrien sumar en aquest rebuig a investir a Mas, els diputats de ERC.

“L’astúcia ximple” de Mas l’ha portat a aquesta situació tan feble i lamentable. Es bastant obvi, que Mas està acabat com a president de la Generalitat, com a dirigent de Convergència i com a polític, i pitjor li pot anar encara si la Audiència Nacional decideix asseure’l a la banqueta dels acusats. Mentrestant els qui hem patit el desgovern, o la manca de solucions durant tots aquests anys, som els ciutadans, que depenem d’un govern de la Generalitat entestat com està, en no baixar a la realitat i moure’s en el seu escenari de guinyol.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]