jueves, 22 de octubre de 2015

Des de la meva finestra



La vergonya del carrer Còrsega, 331 

El nom de carrer on està la seu de Convergència ve a ser molt èxplicit: alguns cors o naturals de l’illa de Còrsega, en l’antiguitat van ser afeccionats a  rapinyar o assaltar amb vaixells lleugers, a altres naus que es creuaven en la seva ruta, fent-ho a més, amb  l’autorització del seu govern. D’aquí ve la frase: “tenir patent de cors”. Es a dir, poder fer el que els hi ve en gana. Casualment, també va ser natural de Còrsega, Napoleón Bonaparte, que en els seus deliris de grandesa es va  auto coronar emperador.

Avui la policia judicial de la Guardia Civil, ha escorcollat durant cinc hores la seu de Convergència, al carrer Còrsega, detenint al seu tresorer. Curiosament, ho han fet amb serioses sospites, de que des d’allí, s’ha estat actuant “amb patent de cors”.
Que la policia judicial escorcolli buscant proves, sobre la presumpta relació entre les practiques corruptes de cobrament de comissions il·legals, per part del CDC, a empreses que rebien adjudicacions de contractes, no és un tema menor, sinó tot al contrari.

Recordo a Maragall, quan ja fa anys li va retreure a Mas en una sessió del Parlament: “Vostès tenen un problema i es diu tres per cent”. Mas li va replicar que tenien de fer junts “grans coses pel país” i Maragall va respondre:“Està bé, ho retiro”.
Quin era realment el rerefons d’aquesta escena?
D’acord amb tot el que està sortint sobre CDC, crec que Maragall no va dir cap falsedat, i només li veig una explicació: que en una de les seves “maragallades”, se li anés la llengua d’una forma “impertinent” i quan es va donar compte de la relliscada, immediatament va rectificar.

El paperàs que van fer els altres partits que estaven presents en el Parlament va ser vergonyós, al no dir ni mitja paraula, ni demanar cap explicació, a cap dels dos protagonistes del dia. 

Avui Mas a firmat la convocatòria, de la sessió del Parlament per tal de ser investit novament President.
Igual de vergonyós ha estat avui, quan cap dels partits que van anunciar recolzar-lo, han sortit a demanar explicacions tot i afegint, que li retiren el seu recolzament d’investidura.

Veurem quants grups voten a Mas com a president, amb la qual cosa podrem veure, quants estan “Junts pel recolzament al tres per cent”. I fins i tot ens podrem preguntar: tenen ja tots ells també “patent de cors”, o és que amb les seves accions l’estan demanant?
En altres paraules, no sabem si és que aquests grups estan “sucats” o estan fanatitzats, encara que també podria ser una combinació d’ambdues coses.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]