lunes, 28 de septiembre de 2015

Des de la meva finestra


Ha guanyat la coalició del guirigall

Han estat unes eleccions autonòmiques (i de fet, és el que posa a les paperetes), a les que dos partits i alguns protagonistes principals, veient-se pressionats pel seu mal govern, pels deutes, fins i tot, veient-se cercats per la Justícia, van optar per convocar fent una manipulació, com si fossin un referèndum, on els votants havien d’estriar entre el “Sí” o el “No” a la independència, anunciant a més, que el govern regional faria una proclama unilateral, tot i declarant el territori, independent d’Espanya.
Han estat en definitiva, unes eleccions autonòmiques disfressades de referèndum on es pretenia que els ciutadans votessin més per sentiments, que per arguments.

El resultat d’aquestes eleccions ja és conegut: els independentistes han estat els guanyadors de les eleccions autonòmiques, encara que amb matisos: Fa poc en la cúpula de CDC deien que preocupava i molt haver de pactar amb la CUP, un grup de pregona la “desobediència a la llei i la república irrenunciable”. I aquí potser caldrà que algú els hi expliqui a questa gent, que per a fer-ho s’ha d’incomplir l’actual Constitució, amb la qual han arribat a ser diputats.
Tampoc és que pactar amb ERC sigui una cosa senzilla. A CDC pactar amb aquests dos grups companys de independentisme, li exigirà una gran cintura política, cosa que cap dels tres grups ha sabut demostrar fins ara. Només cal veure el que va passar amb UDC.

La coalició dels “tots diferents i barrejats” o guirigall barretinaire, no tenia cap full de ruta ni un, per tirar endavant la independència, com a màxim les seves aspiracions eren aconseguir el màxim possible d’escons.

La coalició guirigall va encetar fa anys, una llarga campanya electoral trufada de enganys, manipulacions i falsificacions de la realitat. Des del “No vull pagar” a les autopistes (que va acabar en un “anem a pagar tots”, al ser sancionats per l’Administració), passant pel “Espanya ens roba”, fins a la apoteosi final del “Recuperem la dignitat” i ja només faltava avui, el demanar implantar la República de forma unilateral.  
Tot aquest imaginari ha estat una mentida elevada al quadrat, que algú va resumir com un “Embolicar-se en la bandera per omplir-se la cartera”.

Mas y Junqueras diuen en la nit electoral, que ho han guanyat tot, a tort i a dret. Una manipulació més.
El que passa, és que la realitat diu una altra cosa ben diferent: Partint de que seran el grup amb més diputats al Parlament Autonòmic, que no Independent, ens trobem amb que al 2012, el grup format per CiU-ERC tenien 71 diputats i ara en tenen 62, per tant n’han perdut 9.
Anuncien ara que volen incorporar a la seva causa a la CUP, doncs si en l’anterior Parlament entre
CiU-ERC-CUP, tenien un total de 74 escons, mentre ara en tenen 72. Per tant han baixat 2 diputats.
Diuen que són suficients escons. Depèn: Ho seran si entre ells es posen d’acord.

Pel que fa al fals plebiscit, es a dir, si volen comptar vots, la realitat diu que dels 5,8 milions de votants que surten al cens, només els han votat 1,8 milions, es a dir un 30%. I mirant-ho des d’un altre costat, no han aconseguit més d’un 47% dels vots vàlids.
Per tant, Mas i Junqueras han perdut el seu simulacre de plebiscit i queden en mans de la CUP. En resum, la coalició guirigall no ha avançat en escons, ni en vots, sinó que ha perdut 2 diputats.
Com deia aquell, per aquest viatge no feien falta alforges. Ni feia falta enfrontar a uns catalans contra uns altres.

De tota manera, de vegades la vida dona sorpreses i podríem arribar a veure, com amb el temps, els més perjudicats per aquesta suposada i “aclaparadora victòria de la independència” (segons Mas), fossin ell mateix que té una mica difícil tornar a ser president i Junqueras, doncs podrien córrer el perill de desaparèixer de l’escena política a curt termini. Això no treu, que puguin entrar de retruc en un escenari judicial, que ve a ser una mica més embolicat i molest, a la vegada que no tant ben pagat com el que tenen ara.

Si alguna cosa podem aprendre de tota aquesta ventolera independentista, és que ve a ser molt bona cosa que hi hagi llibertat d’expressió, però molt mala cosa que les institucions que paguem entre tots, tinguin llibertat de manipulació. Enganyar o manipular des del poder, es paga amb la immediata dimissió del càrrec en països avançats.

Caldrà veure ara, que fan a partir del dia 28, doncs es d’esperar que tinguem un Parlament del Soroll, perquè solucionar problemes dels ciutadans no en saben, ara bé, incrementar deutes i fer soroll sí que en saben.
I continuarem amb la mateixa cançoneta que venim sentin des de fa cinc anys: independència volem, mentre no solucionen els problemes dels ciutadans i per tapar-ho tot fem molt soroll.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]