viernes, 17 de julio de 2015

La Tira


Manifestació a la plaça Paeria

Últimament hi ha alguns esdeveniments que semblen anar una mica avançats i potser hi té a veure la conveniència política, però a Lleida acabem de veure un assaig de les manifestacions previstes pel 11 de setembre vinent, amb una assistència de unes 1.000 participants (segons la Guardia Urbana) en forma de manifestació contra el pacte municipal PSC-C’s.

El motiu que donen, en el pacte de Ros pel PSC,  amb Ribes de C’s, per sumar 12 regidors al Consistori de Lleida, són uns punts que aixequen butllofes entre els independentistes lleidatans: la cooficialitat del castellà i català a la Paeria, el no incorporar l’Ajuntament de Lleida a la Associació de Municipis per la Independència i que no onegi cap bandera estelada en espais públics.
En el primer punt, només podem dir que la Constitució ja parla de la cooficialitat de les dues llengües en les autonomies (si és que hi són), per tant en tot cas, el que han de fer es demanar canviar aquest article a la Constitució. De la mateixa manera, no es pot penjar banderes no oficials als espais públics (tot incloent-hi la Seu Vella, que també s’hi pengen), el que han de demanar doncs en ambdós casos, és canviar la llei.

Els assistents van escridassar amb ganes a Ros, pel seu pacte que van titllar de “vergonyós”, mentre una senyora va col·locar una escala sobre la paret de l’Ajuntament i pujant per ella va penjar una bandera estelada en una finestra. Els crits de “Ros dimissió”  “Ángel Rubio, dimisión” i “Independència” van omplir la plaça de la Paeria.

Va estar un acte convocat per Omnium (que tots sabem sempre ha estat al costat de CiU) i ANC (controlada por ERC).
Creiem que no és gens dubtós, que únicament defensaven la Independència (que en aquests moments és una altra il·legalitat), però no es va sentir cap més altra revindicació. Es veu que aquest col·lectiu no s’ha adonat de que a l’Ajuntament de Lleida, s’hauria de baixar l’Impost de Bens Immobles, senzillament perquè el valor dels pisos ha baixat a preu de mercat en un 30%, quan l’Ajuntament de Ros no se’n ha volgut assabentar mai i ens posa la mà a la butxaca cada any amb nocturnitat i traïdoria.
Que la plusvàlua està disparada, al igual que la resta d’impostos, incloent-hi el de circulació.
Que les obres faraòniques que s’han fet a Lleida han de passar per una auditoria independent, per tal d’esbrinar quant han costat realment, i si vist la utilitat pública que tenen, si hi havia motivació administrativa suficient, com per a gastar tants diners en aquestes obres.
Potser calia reivindicar, més retornar els elevats deutes municipals i molt menys amagar la documentació als ciutadans que la vulguin veure. Sembla que el col·lectiu no sap de la manca de transparència municipal que arrossega aquest Ajuntament, des del alcalde anterior fins avui.
Tampoc deuen saber que Ros ha estat denunciat des del mes de novembre a la Fiscalia, i a hores d’ara encara no ha aparegut un comunicat dient que la denuncia s’havia arxivat.
Veiem que ignorem a tall de exemple, com en un municipi de 3.500 habitants, on hi havia també la concessió a una empresa privada, han remunicipalitzat el servei de recollida d’escombraries, perquè ara els hi costa la meitat.
Qui sap si fent-ho amb el servei d’aigua potable, no  també passaria el mateix i ens podrien baixar l’elevat  preu del rebut de l’aigua.
Amb totes aquestes rebaixes de carrega impositiva, s’ajudaria a capejar la crisi a moltes famílies. També ajudaria, que l’Ajuntament fes politiques industrials per atreure a empreses que ara estan per pobles de la província. Crear llocs de treball, també ajudaria a moltes famílies.

Malauradament, sembla que al col·lectiu independentista manifestant, únicament l’interessa “la independència” per sí mateixa, però no li semblen  interessar els problemes del poble. Malament anem.

D’altra banda, sorprèn que els militants del PSC a Lleida, expressin sentir-se “descol·locats” pel pacte, és com si diguessin que el pacte només és obra i voluntat de Ros, es com dir que ells no pinten res en les decisions del grup municipal.
Un consell els hi podem donar als militants, si volen quedar “col·locats”, que mirin tot el que ha fet Ros a l’Ajuntament de Lleida (de la qual cosa en són políticament corresponsables) i segurament es “col·locaran” ells sols, de cara a la paret. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]