jueves, 9 de julio de 2015

Des de la meva finestra


Les ziga-zagues dels “indignats”

Ada Colau es va convertir en la primera alcaldessa “indignada” de Barcelona. Segons algú que l’acompanya en la candidatura, és el “triomf dels descamisats”, traduït podríem dir, que va aconseguir ser alcaldessa amb els vots dels barcelonins, indignats, que mostren una gran desafecció política amb els partits tradicionals. És en definitiva el vot del cabreig, que només pensa en castigar als que considera tenen un comportament molt poc correcte, però que confia àmpliament amb qui mai ha governat.

Cadascú pot votar a qui vulgui, malgrat que fora aconsellable votar, tenint en compte les intencions polítiques de qui es vota, es a dir, saben les intencions de futur, perquè les polítiques ens afecten als drets i també a la butxaca. Aleshores està molt bé votar avui, en contra dels qui ens han portat fins aquí (econòmica i socialment parlant), però potser també fora interessant pensar en el demà, es a dir, en les polítiques que faran. I aquesta segona consideració sembla ser que no s’ha tingut en compte.
Un bon exemple venen a ser, les “Colauades” amb les que setmana a setmana, ens ve sorprenent l’alcaldessa indignada de Barcelona.
El principal actiu de Colau, va ser que es va erigir en defensora dels desnonats amb la seva plataforma anti-desnonaments (PAH). Diu i es veritat, que aquestes famílies tenen dret a tenir un pis per a viure, malgrat que, Colau oblida que els creditors dels desnonats, també tenen dret a reemborsar els seus crèdits o pel contrari, el que diu la llei, recuperar la finca immobiliària. Per tant, sembla que la solució ideal fora un acord administratiu, per tal de que siguin respectats els drets de les dues parts.

Colau, que pocs mesos abans de oficialitzar la seva candidatura, negava que la política estigués entre els seus plans de futur, ens ha sorprès col·locant a la seva parella en un càrrec al igual que a la seva amiga, qui a la vegada ha col·locat també a la seva parella. Per tant el nepotisme del que acusava Colau als alcaldes que la van precedir, es veu reflectit ara en la seva labor de govern.

Ara hem sabut de que el seu sou serà de 80.115 euros l’any. Ha dit que es rebaixarà el sou en un 27% respecte al que cobrava Trias, que era de 109.000 euros.
Hauria d’haver dit també, que està ja en vigor la nova llei de Hisendes Locals, on es diu que el sou d’un alcalde no podrà superar els 100.000 euros anuals, per tant resulta que respecte al sou màxim legal només s’haurà rebaixat un 20%.

Ja que l’alcaldessa diu ser persona d’esquerres i molt d’esquerres, algú li hauria de explicar, que el nou alcalde de Zamora, de IU, acaba de rebaixar-se el sou deixant-lo en 32.000 euros anuals, una quantitat que ell considera és un sou més que acceptable.

Acabarem veient com el partit indignat de Podemos queda a la dreta de IU?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]