lunes, 8 de junio de 2015

La Tira


Mossèn Ros, està nerviós 

A set dies del Plenari de la Constitució de l’Ajuntament de Lleida, diuen que mossèn Ros, està molt nerviós.
És conscient de que les seves qualitats com a xerraire o polític de fira, no seran efectives per a convèncer a altres grups politics, ja que malgrat ser nous no es fien gens d’ell. Fins i tot, abans que soltar la poltrona, Ros intenta emprar un últim recurs: oferir-los en forma de simulació, una mena de repartiment del poder municipal.
Els hi ha ofert, dividir l’Ajuntament en set àrees, per tal de donar una àrea a cada grup. Ha dit que els hi ofereix la presidència de una Comissió municipal a cada grup, el que no ha dit (però es sap) és que es tracta de Comissions Informatives, es a dir que no tindrien cap poder executiu i per tant, en bona lògica, sembla que no els hi pot interessar gaire als altres sis grups. Ell deu pensar: “ells que debatin i es barallin, mentre jo em quedo de capità general”.

Aquesta proposta si que és una bona “pitufada”, ja no cal que s’escarrassi en proposar posar “Pitufilandia” a les Basses de Alpicat, que ja hi és a l’Ajuntament, doncs qui fa de “Pitufo que desbarra” és ell.
Casi podrien posar una guixeta a l’entrada del Saló de Plens, a 3 euros el tiquet, amb un rètol que digui: “Senyors, passin i vegin al Pitufo que desbarra”.

Una qüestió que no li agradarà gens ni mica al nostre alcalde afeccionat al cobrament llarg de dietes, és que un dels grups (ja ho ha fet) proposi una gran baixada de sou.
Això en el ben entès de que Ros continuí sent alcalde, doncs sembla que la cosa pinta bastos, ja que abans de la constitució del nou Ajuntament, hi ha un dels grups que comença a parlar de proposar la “moció de censura”. Comença bé, mossèn Ros. 

Una cosa que no entenem, és que anant com va cada dia a missa (d’aquí li ve lo de mossèn Ros), i resant tant como resa, no hagi aconseguit que la divina providència l’hagi premiat amb una majoria absoluta?

Serà que no sap resar... serà que no resa sinó que només va a missa per a fer comèdia... o serà que ha estat castigat pel seu mal comportament?


Tot aquest assumpte té molt de morbo entre els veïns de la ciutat, doncs és mol significatiu que es vagin sentint comentaris del estil: “Mira, ara no podrà fer el que li doni la gana”, malgrat que pensem, que l’incògnita de fons i que molta gent espera espectant encara que no ho digui, rau en saber quan serà apartat Ros de l’alcaldia.  Alea jacta est.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]