jueves, 25 de junio de 2015

La Tira


CGT denuncia a la Diputació de Lleida

Un altre cop surt a la palestra informativa, la Diputació de Lleida. Aquesta vegada, per una denuncia que ha presentat als Jutjats el sindicat CGT, contra el president en funcions, Joan Reñé, per uns suposats delictes de “prevaricació i tràfic d’influències”. Per uns nomenaments a dit, entre persones que militen a CiU i en un cas en el PP.
Es ve a dir que “Ha  fet nomenaments per ocupar places itinerants vacants sense estar incloses dins de cap oferta pública d’ocupació”.

Si no ho tenim mal entès, es tractaria de un grup de persones col·locades a dit, sense cap més tràmit i sembla ser, que amb l’únic mèrit que ser militants del partit.

És una denuncia, que es pot afegir a tot el que es va denunciar ja en els últims mesos, des de la partida anual dels 17 milions d’euros, que arriba des del “Ministerio de Salud”, com a “partida de Salud Pública” per pagar la despesa de l’Hospital de Santa Maria, quan que des del any 90 qui té la titularitat de l’hospital és la Generalitat, passant pel l’escàndol del cessament del interventor perquè no va voler signar certes despeses bastant dubtoses. 

Veurem que farà ara la Fiscalia de Lleida. Veurem si també ho arxivarà, al·legant “que no veu indicis”. En casos anteriors que s’han arxivat, hem pregunto: I ja s’ho han mirat?  

Hem de tenir en compte que la funció del Fiscal és la de defensar l’interès públic:
L’article 3 de la Llei 50/1981 de 30 de desembre, reguladora de l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal, estableix com a competència del Fiscal:

“Vetllar pel respecte de les institucions constitucionals i dels drets fonamentals i llibertats públiques amb totes aquelles actuacions que exigeixin de la seva defensa”.

“Exercitar les accions penals i civils dimanants de delictes i faltes o oposar-se a les exercitades per altres, quan precedeixi”.

“El Fiscal podrà rebre denúncies, enviant-les a l’autoritat judicial o decretant el seu arxiu, quan ho trobi fonaments per a exercitar cap acció, notificant-ho, en aquest darrer cas, la decisió al denunciant”.

No ens agradaria en absolut, pensar que en comptes d’això, porguéssim acabar sospitant que està defensant altres interessos.
Malgrat que la Fiscalia de Lleida arxivi tots aquests assumptes, que creiem no denoten un gran compliment legal exquisit, sinó tot al contrari, creiem també, que aquests assumptes s’han de fer arribar al Fiscal General de l’Estat. No tindríem segurament cap garantia de que la Fiscalia General els reactivi, però sens dubte a Madrid, tindran constància del que està passant aquí a Lleida. Potser ja fora hora.

Va fer molt bé, Marta Camps, al presentar la seva denuncia contra Ros a Barcelona, segurament no es fiava massa de la Fiscalia de Lleida.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]