lunes, 25 de mayo de 2015

La Tira


Ros es pega una bona morrada electoral

Ha estat molt, el mal govern de la ciutat que ha portat Ros en la seva etapa com alcalde de Lleida, el que passa és que fins aquests últims quatre anys, el ciutadans de Lleida no s’han pres seriosament, els indicis sobre irregularitats que alguns denunciàvem. Ara, en veure que qui també denunciava era la seva primera tinent d’alcalde, la percepció sembla haver canviat i ha acabat passat factura.
I segurament ara, en veure els mals resultats que suposen la seva davallada electoral, ciutadans que per la raó que sigui, els hi costava encara dubtar de la labor de govern de Ros, el poden acabar veien com algú que s’hauria d’apartar de la institució, no només per les seves males formes de govern, per la seva prepotència (cosa que ha quedat molt visible en els debats), sinó que també, per les dues investigacions que sobre ell es porten a terme en la Fiscalia Anticorrupció.
Totes aquestes qüestions, no són pas un motiu petit, sinó que en països europeus avançats, com poden ser, Dinamarca, Holanda, Alemania, Anglaterra, etc, per només una qualsevol d’elles, Ros ja s’hauria vist obligat a abandonar el seu càrrec immediatament sense haver d’esperar unes eleccions.

La baixada del PSC a Lleida, suposa ni més ni menys, que la pèrdua de la meitat d’escons en el Consistori, una proesa ben negativa per un alcalde, i més per un alcalde, que en els debats electorals, ens va repetir un grapat de vegades, que tot ho havia fet molt bé. Es clar que també fa afegir algunes mentides, com dir que l’Ajuntament no podia demanar una baixada del valor cadastral per rebaixar el rebut de l’IBI, quan molts sabem, que llei en mà, sí es pot fer i només ho ha de sol·licitar l’Ajuntament.
Una altra fal·làcia que li vam veure a Ros, és rebaixar-nos una mica el valor cadastral, per apujar-nos desprès el coeficient, amb la qual cosa, el preu del rebut queda igual.

Així doncs, la morrada de Ros ha estat d’antología, digui avui ell el que digui, en les seves declaracions.

Pot ser que ara els poders fàctics de la ciutat, com poden ser algun diari, alguna empresa constructora, o sense anar més lluny, els vots captius, estaran desitjant que Ros pacti amb no se sap qui, per tal de que les coses puguin continuar com han estat durant 35 anys, però no està tan clar que sigui tant fàcil.  
L’únic que sembla podria tenir a l’abast, fora pactar amb CiU, es a dir 8 + 6. Però aquí cal calibrar dos variables: primer si a CiU li pot interessar el pacte, amb tot el llast que això suposa i segon, que Ros no és la persona més adequada per a conviure amb pactes: li agrada massa posar-se la gorra de plat.      

Una altra possibilitat que es podria donar, és que Ros a la vista dels resultats i al·legant precisament aquests mals resultats, presentés la seva dimissió i abandonés la política. Bon favor que li faria a la ciutat de Lleida.

=====================
Resultats electorals a Lleida ciutat

PSC = 8
CiU = 6
C’s = 4
ERC = 3
PP = 2
CUP = 2
Comú = 2

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]