miércoles, 20 de mayo de 2015

La Tira


Una Llotja cada cop més lletja 

Ja fa temps, que la CUP va portar a la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona, el finançament de la Llotja.
Recordem que oficialment, l’Ajuntament va vendre un pati adjacent a la Llotja a l’empresa Cerbat, avui dia desapareguda a corre-cuita i segons tenim entès, fins i tot, donada de baixa del registre mercantil. 

La explicació oficial de Ros era: l’Ajuntament era propietari d’una parcel·la a traves de Mercolleida on s’hi feia el mercat dels pagesos. L’Ajuntament venia a Cerbat el pati per a fer dues torres de pisos d’alt standing (que mai s’han fet), per 49,5 milions d’euros, import destinat a finançar la construcció de la Llotja.
Segons tenim entès, l’empresa constructora va cobrar però no va acabar l’obra. Aleshores es va tenir de contractar una altra empresa per acabar l’obra. Una empresa que casualment, fa moltes obres públiques per Lleida, per tant forçosament hi ha d’haver un sobrecost important, que Ros sempre ha amagat. Fins i tot, hem sabut de certes sospites segons les quals, l’enorme sobrecost que suposa pagar a termini la construcció de la Caserna de la Guardia Urbana, construïda casualment per la mateixa empresa, podria suposar el pagament de l’acabament constructiu de la Lloltja.

De moment no hem pogut saber encara, quan va costar realment la Llotja, llevat de que en un moment donat, quan va ser criticada aquesta qüestió per CiU, Ros molt molest, va contestar que “La Llotja no havia costat un euro als lleidatans”. En tot cas, una explicació que ve a ser una mentida com la copa d’un pi.

Ara hem sabut que la Fiscalia Anticorrupció investiga des de fa temps el tema del finançament de la Llotja. Aquest finançament immobiliari, és una de les 16 irregularitats que el Fondo de Restructuración y Ordenación Bancaria (FROB) ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció, qui va obrir una investigació.

La querella de la CUP, es basava en una denuncia de la revista “La Quera”, quan comentava que “el solar no valia ni una cinquena part del preu pagat per la entitat”.  La CUP explica com l’informe de la Fiscalia Anticorrupció que els hi ha estat notificat, demana que la causa de la Llotja, no s’obri juntament amb la causa dels sous, sinó que sigui investigada en un procediment apart.
Per tant segons aquest informe, sembla que de moment, Ros està certament sent investigat per les denuncies de Camps, que no semblen pas portar camí de ser arxivades.

Sembla evident, el modus operandi del finançament de la Llotja, que podria ser aquest: Catalunya Caixa deixa un crèdit a l’empresa Cerbat, dels 49,5 milions d’euros per pagar la compra del pati annex a la Llotja, el crèdit no el torna ningú i acaba formant part del forat immobiliari o “actius tòxics” de Catalunya Caixa.
Es clar, que en aquest cas, cabria preguntar-se: es va autoritzar per part de Catalunya Caixa, donar el crèdit de 49,5 milions, amb la convicció de que mai serien tornats?  I en tot cas, què hi podria haver darrera d’aquesta intencionalitat?

Recordem que Catalunya Caixa va tenir de ser rescatada amb 12.000 milions d’euros, a pagar entre tots. Ara la Llotja l’haurem pagat entre tots els espanyols, incloent també als lleidatans.
Aleshores, des d’aquest punt de vista, seria una gran mentida la que va dir Ros, sobre que als lleidatans la Llotja no ens havia costat un euro, quan si que l’hem acabat pagant. Al menys en aquest sentit, Ros seria un trampós. La mateixa circumstancia que sembla denunciar Camps.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]