lunes, 18 de mayo de 2015

La Tira


Els fets són el que importa, Sr. Ros 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, es presenta com a candidat socialista a les eleccions del proper diumenge, amb una lletja motxilla de retrets, no tant sols fets per alguns regidors de l’oposició, sinó per la que va ser, la seva primera tinent d’alcalde durant deu anys.

Els retrets que li fa l’oposició (i que es veu no s’havia adonat de res fins fa poc),
faltant poc per les eleccions, poden ser vistos com una qüestió partidista, en canvi els retrets legals que li va fer la ex primera tinent d’alcalde, són molt més perillosos per a Ros. Hem de tenir en compte, que es van fer a dos mesos de les eleccions i seguint la costum, la Fiscalia si no hi veia fonament delictiu, al poc tenia d’haver anunciat l’arxivament de les diligencies, per tal de no perjudicar la campanya electoral del denunciat (fa poc hem vist aquest comportament amb un altre candidat).
La realitat, és que falten sis dies per les eleccions i aquest anunci no s’ha fet. Una circumstancia aquesta, que de moment sembla deixar entreveure, que Ros pot acabar sent imputat per alguna de les qüestions que Camps va denunciar. Sent cert també, que es comenta sobre una querella per prevaricació contra ell, instada per altres persones, pel tema de la sentència incomplerta, sobre les nòmines de l’Ajuntament.

Ros està molt nerviós per aquestes qüestions, per una problemàtica judicial, que en certa manera està acabant amb la seva credibilitat i que pot acabar amb la seva carrera política. Encara que per altra banda, aquesta qüestió res té a veure amb els resultats electorals del proper diumenge, ja sabem que en aquest país, la corrupció no passa factura, o si més no, la passa molt tard i encara amb molta benevolència. 

Una qüestió que sí pot orientar el vot de l’electorat, és la factura de butxaca, és a dir, els impostos. Sense anar mes lluny, Ros que representa a un partit pretesament d’esquerres, ens cobra un Impost de Bens Immobles (IBI) que ve a ser el més alt de tot l’Estat.
No sabem si aquest impost tant alt, pot tenir a veure, amb que ell ha de cobrar tantes dietes, tants viatges, regalar tantes corbates, tants dinars, etc etc.

El rebut de l’IBI va lligat a un coeficient determinat per l’Ajuntament, que multiplicat pel valor cadastral, determina l’import del rebut de l’IBI (o Contribució Urbana). Lleida té el valor de rebut més alt de tot l’Estat.

Hi ha coses que per més que es pensin i repensin, no s’acaben d’entendre: Ros sempre ens ha dit que és “d’esquerres” i manté l’IBI més alt de tot l’Estat, en canvi Espe Aguirre, que es diu “de dretes”, proposa que si arriba a ser alcaldessa de Madrid, baixarà el coeficient del l’IBI al mínim legal, per tal d’ajudar als veïns de la ciutat a suportar millor la crisi. Diu que ho baixarà des del 0,52% al 0,4%. També proposa baixar tots els impostos municipals, excepte l’impost de circulació. Uns plantejaments en definitiva, que vista la difícil situació en la que es troben moltes famílies, sí que semblen progressistes.

La qüestió rau, en que el valor dels immobles ha baixat durant la crisi, entre un 30% i un 40% i si Ros és tan d’esquerres com ens vol fer veure, com podem entendre que ell no ens hagi baixat al menys, el preu del rebut de l’IBI en aquesta mateixa proporció?

Vist tot això i tenint en compte que els impostos municipals no graven més als qui més tenen, sinó a tots, pobres i rics, tenint en compte de que aquesta decisió política de Ros, denota una política dretana, ens preguntem si no serà que el partit socialista, haurà estat fent politiques, tant o fins i tot més de dretes que el partit popular? 

Les politiques no es mesuren per les etiquetes ni pels discursos, sinó pels fets. En política com en molts altres àmbits, el que importa són els fets.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]