martes, 12 de mayo de 2015

La Tira


Portar claca, també es una farsa

En arribar al mes de maig, arriba a Lleida la Festa Major: actes populars, veïns de Lleida al carrer i cada quatre anys, la festa coincideix amb la campanya electoral de les municipals.

Hem pogut veure aquest any, com en els actes de la Festa Major, quan apareixia l’alcalde, un grup de persones l’aplaudien sense cap motiu. En fi, és una cosa que no havíem vist mai, quan el màxim que havíem vist, és com en acabar els focs artificials, hi havia gent que aplaudia, però res més.

Els aplaudiments a alcalde sense cap motiu, que hem vist aquest any en els actes de la festa, podrien donar a entendre (és el que es pretenia), que l’alcalde té un gran recolzament popular.

Amb gran sorpresa per la nostra part, hem pogut comprovar com una confidència que vàrem tenir la penúltima setmana d’abril, era confirmada pels fets. Una persona del partit de l’alcalde, ens va dir molt molesta, que els havien telefonat, dient-los que havien d’acudir als actes on assistia l’alcalde per a fer de “claca”, es a dir de "palmeros".

Perdoneu que ho diguem clar, però ens sembla que avisar als militants del partit, perquè vagin als actes a fer de claca, ens sembla un teatre i una farsa per enganyar als veïns de Lleida.

Un cop més, el personatge Ros queda ben retratat. Si tot el que sap fer per esgarrapar un grapat més de vots, es aquest simulacre, potser que s’ho faci mirar.
Ja sap ell, que per a tenir molts vots en les properes municipals, el que tenia que haver fet és solucionar els problemes de ciutat en comptes de augmentar-los. A tall d’exemple, ens podia haver rebaixat l’IBI, quan ja sabem que és el més alt de tot l’Estat. Rebaixat el preu de la recollida d’escombraries, del subministrament d’aigua, quan sabem que l’aigua a l’Ajuntament no li costa res, o no canviar les línies dels autobusos, una decisió que ha generat molts descontents, sobretot entre la gent gran.

Ens preguntem, si en el cas de que la Fiscalia Anticorrupció decideixi querellar-se judicialment contra l’alcalde (cosa no impossible) i el jutge el cridi a declarar, Ros també acudirà al jutjat amb la seva claca de recolzament?

En tot cas, generar un servei de claca mòbil, per començar a arrancar aplaudiments per a no res, simplement per a simular un gran recolzament popular, ens sembla depriment, però també una farsa. Una més. Quina paciència cal tenir a Lleida amb aquest Ajuntament.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]