miércoles, 29 de abril de 2015

Opinió


Lleida a les fosques (5) 

“Una societat sense informació és una societat sense opinió”

Estem davant d’un dels fets mes greus de la nostra historia democràtica moderna. Alguns polítics interessats, avariciosos, ambiciosos i possiblement segons es veu, corruptes, han decidit tallar la informació a tots els lleidatans i lleidatanes.

Com a mal menor, de vegades només la manipulen i la utilitzen com el Parlament de Catalunya utilitza la Sindicatura de Comptes i la Oficina Antifrau, com a dos tòtils fantasmals de la falta de control i fiscalització de les institucions públiques.

Aquest passat cap de setmana, diaris d’àmbit estatal i nacional com El Mundo i El PuntAvui, informaven de les actuacions de la Fiscalia Anticorrupció, respecte de les possibles irregularitats comeses per l’actual alcalde de Lleida, Angel Ros, per cobrament de dietes il·lícites i d’altres.

Els mitjans de comunicació de casa nostra no van publicar res. O bé no s’assabenten de res o, el que seria pitjor, s’han sotmès d’una forma descarada a les subvencions i contractes dineraris, o als interessos personals dels seus màxims dirigents, en forma de feina a la pròpia Paeria per alguns parents directes, com hi ha algun cas.

Tot això sufragat amb els diners dels propis ciutadans i ciutadanes que són utilitzats de forma sectària i contra un dels drets bàsics de tota ciutadania, que es el dret a la informació i a la igualtat d’oportunitats.

Una vegada mes, tot aquest malson “cortijero”, condiciona no solsament els nostres diners, les nostres vides i les de les nostres famílies, sinó que a més a més, condiciona el nostre dret mes sagrat que es el de votar en llibertat a les properes eleccions. Però hem de ser honests i preguntar-nos, es possible votar en llibertat sense informació?

Realment, algú pot creure que les properes eleccions a celebrar el proper 24-M a Lleida, seran democràtiques i lliures?

En qualsevol país democràtic es suspendrien. Però aquí no, i això val per a tots els partits politics tradicionals. Per a ells l’únic que val són els resultats, no els hi importa a costa de què, ni de qui.

l ja seria hora de que el poble de Lleida, en el moment d’emetre el nostre vot, mostréssim amb orgull, un honest sentit democràtic, tot i defugint  de l’actual sistema “cortijero”, llepador, servil i arrossegat. 
Com diu Lluis Llach en una de les seves cançons: “Potser cal ser valents altre cop i dir no. No es això, no es això”.

Àcrato Vidal

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]