jueves, 23 de abril de 2015

Des de la meva finestra


Un model sanitari emprat com a eina política?

Arriba un moment en el que ja no saps si és que alguns són uns autèntics desmemoriats, o si és que tenen una cara més dura que el ciment armat. Però jo si vull recordar, i recordo com des del 2003 fins al 2010 vam tenir al Govern de la Generalitat un tripartit format per PSC, ERC i ICV. En van dir “Entesa Nacional pel Progrés”. Un govern tant desastrós com l’actual, ja que els ciutadans no hem notat cap progrés ni amb el tripartit, ni amb l’actual bipartit de CiU i ERC.

Entre els desencerts del tripartit que van ser molts, es trobava el constituir a la Regió Sanitaria de Lleida, un Consorci Sanitari. Una tramoia que molts  entenem, vindria a ser un desmantellament de la sanitat pública lleidatana. Una idea que aplega a usuaris de la sanitat pública, al sector sanitari i als  sindicats, amb UGT i CCOO al cap davant.
Tot té una lògica i és que tots sabem com en aquest país, quan es desmantella alguna entitat pública, és per a privatitzar-la i en aquest cas sempre hi sol haver “negoci per algú”.  Amb total seguretat, és un canvi de model sanitari.

El fet de que qui poses en marxa el projecte de Consorci Sanitari fos el tripartit, no significa en absolut, que l’actual Govern format per CiU-ERC no sigui també defensor del projecte de canvi de model.
Aquesta coincidència ve a ser en definitiva, una clara demostració de que tant l’anterior Govern tripartit, com l’actual bipartit fan politiques de dretes, per més que s’esforcin en explicar-nos el contrari. Podem posar com a exemple, que un dels principals impulsors del Consorci Sanitari per la Regió Sanitaria de Lleida, va ser l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui encara continua entestat en manifestar-se a favor d’aquesta tramoia, sent Ros un alcalde dels més privatitzadors que ens podem trobar a tota Espanya, fins i tot molts alcaldes del PP no s’han atrevit a privatitzar tot el que Ros ha fet.

La defensa de mantenir l’actual sanitat com a pública, ha estat el punt de trobada de sindicats, personal sanitari i ciutadans en general, per a protestar amb fermesa al carrer, contra l’intent d’implantar el Consorci Sanitari.
Com sigui que les manifestacions han estat nombroses i actives en època preelectoral, s’activa una situació tant sensible, que ara tot i estant d’acord amb el projecte de privatització sanitària lleidatana, els pares de l’invent, PSC-ERC-ICV, han votat juntament amb la resta de la oposició, per oposar-se a la tramitació d’aquest projecte. Ara Mas es lamenta de que ERC l’ha traït votant-li en contra i diu que per tant es perjudica fins i tot, l’acord de convocatòria d’eleccions al setembre.

De tota manera, el súmmum de la desmemoria, o no sé si de la cara dura, és quan ara ICV que al seu dia va estar d’acord amb aquest projecte, surt a la palestra electoral tot i dient que demana una “consulta” als ciutadans sobre si volem el Consorci Sanitari. I perquè no van proposar fer una consulta, quan estaven al Govern i es va aprovar la proposta de canvi de model sanitari?
 Sembla que un partit, si és realment d’esquerres, no hauria de fer pallassades ni amb aquestes coses, ni en cap altra que perjudiqui a la ciutadania. Per això ja estan uns altres.
   
Es clar que també ens hauríem de preguntar, perquè uns sindicats com UGT i CCOO, ara surten al carrer contra el Govern de CiU i en canvi no ho van fer, quan es va aprovar la proposta del Consorci amb el Govern de PSC-ICV. Serà que aleshores estaven embadalits i no es van assabentar de res, o és que ara, quan no hi són els seus partits al poder, munten manifestacions com a eina política?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]