martes, 7 de abril de 2015

Des de la meva finestra


Vergonyoses irregularitats a l’Hospital de Bellvitge?

Recentment, han estat denunciades un seguit de practiques sanitàries irregulars a l’Hospital de Bellvitge.
Un infermer de Radiologia, A. Ballesteros, prèvia ordre d’un neuròleg, va tenir de fer un TAC especial, que permet veure els vasos sanguinis obstruïts, a una pacient que havia estat ingressada d’Urgències per un ictus. Al dia següent va poder constatar, com en el diagnòstic no constava que l’havia fet el metge, sinó que indicava com l’havia fet ell mateix sent infermer.

Desprès va revisar l’historial de la pacient, va descobrir com quan ell va acabar el seu torn de treball, se li va voler fer un altre TAC a la pacient, però no el van poder fer per manca de personal.
En l’historial, els metges van reflectir la manca de personal en aquell torn, però l’Hospital desprès va esborrar el motiu del historial, pel que la pacient no havia estat tractada.
De la mateixa manera, han aparegut denuncies per alterar o suprimir parts d’un historial mèdic, quan la legislació sanitària diu que el contingut d’un historial clínic, no pot ser ni alterat ni esborrat, i en cas d’error, es té d’afegir una rectificació.

També es va descobrir, que alguns zeladors de l’Hospital, són qui tenen encomanada la tasca de realitzar les autòpsies, quan només estan facultats per a preparar la sala on es fan i transportar el cadàver. 
Al final la pacient va morir i l’infermer es pregunta si s’hagués salvat, d’haver-li fet el tractament.

L’infermer va denunciar totes aquestes greus irregularitats directament a la Conselleria de Sanitat que presideix, Boi Ruiz. Recalca que li hi va explicar verbalment totes aquestes irregularitats al Conseller i assegura l’infermer, que quan en la Mesa del Parlament, un grup polític li va preguntar sobre aquestes qüestions, el Conseller va donar a entendre que no sabia res, “es va limitar a mentir cínicament”.
Al haver estat informat verbalment, el Conseller sempre pot dir que no hi ha cap constància documental, que oficialment ell no sabia res sobre l’assumpte.

Ara l’oposició portarà al Parlament aquestes qüestions per tal de que el Conseller respongui a aquestes irregularitats.

L’oposició manté la tesis, de que el bipartit que governa la Generalitat, CiU-ERC, està totalment immers en el procés independentista i no atén altres assumptes. A més, suposen que es detreuen diners de tot arreu per traspassar-los a la causa independentista, a la causa propagandística, es veu per aquest cas, que de Sanitat també.

El que pot preocupar, és que el cas de irregularitats denunciades a l’Hospital de Bellvitge, siguin com la punta de l’iceberg, i que aquestes o altres irregularitats per manca de diners, s’estiguin donant també en altres Hospitals públics catalans.
Tenim garanties de que en els altres Hospitals Públics catalans, no s’estan produint irregularitats?

Ens preguntem si aquest deu de ser el model sanitari i social independentista, que prioritza la propaganda a la salut dels ciutadans.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]