martes, 31 de marzo de 2015

La Tira

 

Àngel Ros, un alcalde que comet massa “errors”

Al mes passat, Camps va denunciar que Ros havia gastat 63.075 euros en 72 dinars i sopars en tres restaurants de la ciutat. Camps assegura que en "pràcticament cap factura” s'especifica, ni el nombre de convidats ni el motiu de l'àpat, un procediment que qualifica “d'opac". Tot i sent molt benvolents amb l’alcalde, podem pensar que aquests defectes han estat un “error”.
Per la seva part la primera tinent d’alcalde, Minguez, va declarar que les factures passen per un control “exhaustiu i minuciós”, doncs mireu, si en aquestes 72 factures falten les dades que denuncia Camps, només pot ser dues coses: en el control “exhaustiu i minuciós” hi hagi hagut un altre “error”, o que aquest control “exhaustiu i minuciós” no ha existit mai.
Per acabar amb el tema de les factures, es pot considerar, que l’alcalde tal i com deia el diari El Mundo, “fa un interpretació personalista de la normativa municipal”, o bé, que hagi estat un altre “error”, doncs el nombre de convidats i el motiu del convit, son essencials per a que la factura no pugui ser considerada sospitosa u opaca, com diu Camps.

Camps parla de que Ros percebia unes dietes que no corresponien, un fet que en gran manera va quedar acreditat, amb una nota de dietes per 1.500 euros, que Ros va cobra, o pretenia cobrar, pel seu viatge a la Xina. Si anava a despeses pagades per la UDL, no podia presentar cap nota de dietes. Un altre “error” del nostre alcalde, que se li va escapar una nota de dietes de 1.500 euros.

Ros va declarar que no havia cobrat dietes per “actes” fora de Lleida, però al Ple de l’Ajuntament va tenir de confessar que havia estat cobrant 15.000 euros l’any. Un altre “error” que li pengem a la motxilla.

Camps va denunciar, que en la concessió de una prorroga a la discoteca Larida, en la seva opinió hi va haver un “tracte de favor”, ja que se li va perdonar un pagament de 280.000 euros a traves d’un decret d’alcaldia. Ros va al·legar que això es un altre “error”, perquè parla d’un acord posterior amb dos informes d’Urbanisme contradictoris.

A la vegada, Camps va denunciar despeses que considerava desproporcionades, com unes dietes durant un viatge a la Fira de Hannover, per un import de 12.000 euros. Per la seva part, Ros va assegurar que tot havia estat com un “error” perquè les despeses corresponien al muntatge d’un estand instal·lat a la Fira.

Últimament, hem vist a la premsa, un titular que diu, “L’alcalde va utilitzar recursos de l’Ajuntament per un dinar nadalenc del PSC”. Preguntat sobre el particular, Ros al veure’s descobert en el seu dinar amb alcaldes del PSC, diu que tot va estar “un error” que desprès van demanar una altra factura i que va anular el pagament. Un altre “error”.

Creiem que hem de començar a dir les coses pel seu nom, aquí només es poden donar dos supòsits: un, que tal vegada tinguem sense saber-ho, un alcalde una mica curt de mollera, ja que comet tants “errors”, o dos, que Ros estigui intentant justificar despeses descontrolades, que li tiren a la cara, amb l’excusa de “un error”. No sabem quin dels dos supòsits pot arribar a ser pitjor.

De moment tampoc sabem si realment els fets denunciats, són “errors” o són abusos de poder i en tot cas, la Fiscalia i el Jutjat diran. El que si sabem, i aquí si que ens hi podem posar de peus, és que un l’alcalde, per molt alcalde que sigui, no és ningú per “interpretar” la llei. La seva obligació és complir la llei, i si no la sap, la seva obligació es assabentar-se que diu la llei, però mai “interpretar-la” a l’estil d’un Pujol qualsevol. Perquè si tots aquests “errors” resulten ser judicialment qualificats com un abús, voldrà dir, que hauran estat unes il·legalitats d’alcalde, que haurem tingut de pagar entre tots. Si aquest greu supòsit s’acabés donant, seria vergonyós. És clar qui n’hi ha alguns/es, que tenen la cara tant dura, que no senten cap tipus de vergonya. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]