viernes, 20 de marzo de 2015

La Tira


Un Ple de l’Ajuntament, ple d’excuses 

Ahir va tenir lloc en l’Ajuntament de Lleida, un Ple atapeït d’excuses, en el que els eufemismes i les comparances van prendre el lloc a les respostes i a la veritat.

Els dos grups de l’oposició (CiU  i PP) van forçar la convocatòria d’un Plenari per tal de que l’alcalde donés compte de les greus acusacions formulades per la ex tinent d’alcalde, Camps.
L’alcalde Ros es va veure ben acorralat i malgrat que se li veia com feia grans esforços per mantenir la calma i no esvalotar-se (fins i tot amb veu de persona espantada), en diversos moments no va poder dissimular un gran nerviosisme.

Ros va començar dient que ell no havia comés cap irregularitat, que tot ho havia fet bé i que ara tot aquest assumpte estava en mans judicials. Ros no va sortir del guió que algú li va marcar; doncs el dimecres per la nit, alguns ja n’érem sabedors del guió, un guió per altra part, que hi ha qui assegura va estar preparat per Ros i Minguez mentre estaven asseguts en una cafeteria-granja molt cèntrica de la ciutat.    

El regidor del grup no adscrit, Solé, va expressar que li sabia molt de greu, que l’Ajuntament i la ciutat, quedessin tacades amb totes aquestes denuncies que ha fet Camps, en definitiva, semblava insinuar que la culpa de tot el que passa la té Camps. Que aquesta situació només podia beneficiar als grups de la oposició. Curiosament, Solé, no va veure cap problema ni cap sospita en els comportaments denunciats.
Unes idees que acte seguit Ros va donar quasi per bones.

Les acusacions que va començar fent el portaveu del grup PP, Vilella, sobre que en aquest Ajuntament
no hi ha transparència, són certes i es poden acreditar documentalment, és per tant un fet objectiu, malgrat que l’alcalde ho negui i digui que ells donen “màxima transparència”. Tal vegada ho han somniat.
Vilella, va voler deixar ben clar, que la culpa de que el bon nom de l’Ajuntament es vegi tacat la té l’equip de govern i no pas tots els demes regidors. Acte seguit va explicar que l’equip de govern els hi amaga informació i que s’estan assabentant de moltes coses “perquè tenen una troyana que ha encès la metxa entre les seves files”.

Per part de CiU, Postius, es va sumar a les acusacions de manca de transparència i a més va argumentar amb gran raó, que si no tenen res que amagar, quina por tenen en ensenyar tota la documentació que se’ls demana?

La rèplica per part de la actual primera tinent d’alcalde, Minguez, va increpar a Postius, fent-li el retret de que “la documentació que demana, la tenen tota”, una frase que repetia una i altra vegada en veu molt alta. Una altra idea que va repetir, és que l'oposició es desperta ara per atacar l’equip de govern, quan durant quatre anys no ho ha fet.
Desprès de fer ús de la paraula durant una bona estona, desprès de divagacions i més divagacions, el balanç final és que no va dir res sobre el que se li preguntava.
També va haver estones mentre parlava Postius, en les que Minguez, es va posar molt nerviosa, regirant i mirant els papers un i altre cop, i movent-se molt en la cadira sense cap motiu aparent.

Un altre argument contundent va estar el que va expressar Vilella, quan va dir que suposava que tant la Fiscalia Anticorrupció, com la Oficina Antifrau, no devien pas haver decidit, venir a registrar l’Ajuntament de Lleida el passat dia 4, simplement, “perquè van decidir anar a donar una volta per Lleida”. Està ben clar, que el motiu devia ser un altre i potser molt greu i seriós.

Per la seva part, Postius, va recalcar que els hi havien lliurat uns folis, on hi posa data, nombre de factura, un concepte curt i l’import, però en cap moment els hi ha facilitat poder veure les factures.
L’únic que ha aportat de nou aquest Ple, ha estat la confessió de que Ros ha percebut una mitjana de 15.000 euros l'any, entre 2010 i 2013 i 4.250 e. en 2014, pel concepte de assistència a actes fora de la ciutat.

Per cert i que sàpiga Postius, que a meitats dels anys 90, el seu antecessor com a portantveu de CiU, Varela, ja va demanar poder veure les factures al Ple, i segons Postius, encara no les han vist.
Pel que es veu, la manca de transparència sembla ser un mal endèmic del nostre Ajuntament, ja que continua igual com llavors. La situació està molt viciada i només es pot canviar, quan l’equip de govern de l’Ajuntament canvií de color polític.

En definitiva va estar un Ple penós i ple de excuses per part de l’alcalde socialista totalment a la defensiva, que no sembla tenir cap defensa contra les greus acusacions de Camps.
I encara direm més, en qualsevol país europeu, aquest alcalde sense poder rebatre documentalment les greus acusacions de Camps, ja hauria dimitit al quart dia, aquí però, això sembla impensable.

En fi, veurem quins seran els resultats electorals del maig, però segons les nostres informacions, el grup del PSC no espera treure gaire més de sis regidors.
D’això en pot tenir la culpa en part, la seva manca de transparència.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]