lunes, 23 de febrero de 2015

La Tira


La Nota de dietes de Ros: “8 dietes senceres manutenció”

L’enfrontament entre l’alcalde, Àngel Ros i la regidora per ell destituïda, Marta Camps, va en un in crescendo que a hores d’ara, no sabem on pot anar a parar.
La impressió que tenim, és que Camps ataca amb ganes i Ros es defensa com gat panxa amunt.

Camps diu haver detectat irregularitats de l’alcalde en cobrament de dietes.
Diu que no va voler firmar una nota per dietes de l’alcalde derivada de la seva estància a la Xina.
Considera que la Paeria ha esdevingut un “coto familiar i clientelar” del paer en cap i denuncia que ella, està sofrint un “linxament polític” per part de l’alcalde.

El passat dia 13, el diari “El Triangle” va encetar el vodevil, publicant un article totalment tendenciós, al nostre entendre, que llençava un munt de lletges sospites sobre Camps i la seva família. Unes sospites que segons tenim entès, s’acabaran dilucidant davant la Justícia.
Sabem que aquest dia, alguns lleidatans van enviar comentaris a aquest article del diari, en contra l’alcalde, i va ser curiós comprovar, com aquests comentaris no es van publicar i en canvi els que no deien res contra l’alcalde, van ser publicats.

El dia 19 ens va arribar l’entrevista de Camps a RAC1. També ens va arribar copia de la “Nota de dietes” pel viatge de Ros a la Xina.

El dia 20 van ser entrevistats en directe per 8TV, tant Camps com Ros. Primer Camps es va ratificar en tot el que ja havia dit, però desprès Ros es va comportar d’una forma singular: en primer lloc va donar a entendre que estava molt disgustat i va dir unes quantes vegades, que estava molt frustrat pel comportament de Camps. Bé, doncs si estava tant disgustat i frustrat, com és que contínuament tenia una rialleta als llavis? Quan un està realment disgustat no riu.

Ros va remarcar que la seva nota de dietes pel seu viatge a la Xina era legal i que en vista de que hi havia enrenou, no la va cobrar, “Serè igual de pobre”, va dir.
Aquesta frase ens sembla enganyosa, perquè tenim entès que Ros no és pobre sinó tot al contrari. La qual cosa ens va portar a mirar la nota de dietes un altre cop amb més atenció i vam veure algunes coses noves:
En primer lloc, Ros va reconèixer, si no vam entendre malament, que la UDL era qui pagava el viatge, es a dir, ell anava a “despeses pagades”. Ros va dir, que la nota de dietes, és perquè sempre tens alguna petita despesa al marge de la manutenció.
Bé, doncs ves per on, en la nota de dietes es diu:

“Ajuntament de Lleida.
Nota de dietes i despeses de viatge.
Àngel Ros Domingo.
Càrrec: Alcalde de Lleida.
Grup de càlcul: Alcalde.
Sortida: 14-4-2014, Arribada: 21-4-2014.
Dietes: 8 dietes senceres Manutenció a raó de 199,060 = 1.592,48 €.
Objecte del viatge i detalls sobre el servei prestat: Viatge a Xina Càtedra d’Estudis Asiátics – Udl – Parc Científic
Lleida, 23 abril 2014”.

En primer lloc, els dies de viatge són 7 i no 8, sembla per tant, que es posa un dia de més.
En segon lloc, queda ben clar, que no són dietes per alguna petita cosa, sinó que allí posa:
8 DIETES SENCERES MANUTENCIÓ, que és una cosa ben diferent.

El cas és, que havent mirat un altre cop la nota de dietes, veiem que efectivament, no hi és la firma de Camps, ni la del Interventor, però si hi ha dues firmes i una és la de Ros. Sembla com si l’hagués cobrat.
Com sigui que ja no ens mereix gaire confiança la paraula de Ros, ens preguntem:
Va cobrar Ros realment, la nota de dietes, sí o no?

El cas de Ros cobrant dietes sembla reincident, perquè al més de novembre, ens va arribar una mena d’informe que circulava per Lleida i que detallava les dietes cobrades per Ros de la Caixa. De fet la suma cobrada per concepte dietes i assegurances, del 2005 al 2012 (segons els informes dels comptes anuals de la Caixa), ve a ser de 207.000 €, que hem de suposar que Ros ha cobrat, llevat de que ara ens digui, que va renunciar també a cobrar-ho, perquè “tampoc sortiria de pobre”.   

I una altra qüestió que potser hauria de considerar la Justícia, és la possibilitat d’investigar totes les dietes que Ros ha cobrat de l’Ajuntament, en aquests onze anys com alcalde.

Ens preguntem: si tot això, com sembla per tot el que s’està dient, acaba arribant a la Justícia, serà recta i justa la Justícia? Perquè de moment sobre aquest assumpte i que sapiguem, la Justícia ha fet com diu Camps de Miquel Iceta: no ha mogut un dit. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]