viernes, 20 de febrero de 2015

La Tira


La confusió, una patologia que sembla afectar a alguns alcaldes

Manuel Bustos, ex alcalde de Sabadell imputat pel cas Mercurio, ha resultat novament imputat en un nou cas. En aquesta ocasió, es tracta d’una presumpta malversació de fons públics. La jutge del Jutjat 1 de Sabadell, ha obert un expedient judicial per la presumpta malversació de fons públics, al detectar que Bustos, en tant que president de la Federació de Municipis de Catalunya, va comprar presumptament, 66 rellotges per alcaldes que formàvem la FMC.

Es diu que els rellotges regalats van costar 14.000 euros, que va treure de la partida de cursos de formació i seminaris sobre Dret aplicat a Entitats Locals. Uns fons que es van comptabilitzar en l’apartat de publicitat i propaganda.
La investigació remarca que la dotació per a despeses de formació, no tenia cap previsió aprovada per a fer cap tipus de regals.

El “generós” Bustos, va efectuar la despesa al 2011, desprès de les eleccions municipals i va regalar els rellotges en una assemblea on es van rellevar part dels membres de la FMC.  

Les martingales de Bustos des de la FMC, van explotar amb la imputació de uns quaranta alcaldes y ex regidors pel cobrament de suposats sous il·lícits (cas Mercurio), unes gratificacions que també s’atribueixen al ex regidor de Sabadell.
A petició de la Fiscalia, la jutge es disposa a afegir al llistat de imputats a deu politics més, que s’haurien beneficiat també presumptament, dels sous mensuals que percebien de l’entitat, catalogats com a dietes, sense tenir de presentar justificants.
La Fiscalia acaba de requerir també, que s’impliqui a altres polítics que van cobrar diners pel mateix procediment en el període que va des de 2004 al 2010.

Ara circula un rumor, segons el qual, Bustos ho hauria fet tot amb la millor intenció, es a dir, el “generós” Bustos va entendre que eren fons no per la formació, sinó per la informació, i es clar, ell pretenia que els membres de la FMC, poguessin estar ben informats de l’hora amb un bon rellotge, per tal de que arribessin puntuals a les reunions de la FMC.

En les nostres contrades podríem estar davant un altre cas d’alcalde confós. Segons Marta Camps en el seu desencontre amb l’alcalde Àngel Ros, denuncia que aquest feia “presumptes despeses irregulars”. Camps diu que fa un any i mig, ella ja va denunciar internament “una sèrie d’irregularitats administratives, el pagament de dietes, contractacions a dit, despeses de protocol i processos de contractació”.
També denuncia que el Consistori s’havia convertit en un  “coto familiar i clientelar” i que Àngel Ros va gastar 35.000 euros en corbates i foulards al 2014, segons hem vist publicat.
Com sigui que sembla difícil de creure, que totes les corbates i foulards eren pel seu us personal, hem de pensar que eren per a regalar. En aquest cas seria per tant també, un altre alcalde “generós”, sí però presumptament, seria generós amb els diners dels ciutadans. En aquest supòsit, seria poc més o menys el que va fer Bustos al regalar els rellotges de 14.000 euros.  

Es a dir, mentre l’alcalde Ros, ens imposa als veïns de Lleida uns impostos municipals exagerats com per exemple l’IBI, que ha pujat una exageració ens els últims deu anys, ell s’hauria gastat presumptament i segons Camps, “35.000 euros en corbates i foulards”.
Ens podem preguntar: podríem estar davant una presumpta malversació de fons públics?

Sembla que Ros sigui un President del PSC i un altre alcalde confós, que fins i tot, podria ser que tingués de donar explicacions en seu judicial al igual que Bustos, doncs si es veritat com diu Camps, que el Consistori s’havia convertit en un “coto familiar i clientelar”, sembla que estigui denunciant un abús de poder que hauria de ser investigat per la Justícia, amb més motiu, si Camps porta la documentació al Jutjat com va insinuar.

El que potser no s’entén, és que Ros hagi destituït a Camps, a tres mesos de les properes eleccions municipals. Podia haver aguantat la situació, que sembla venia de molt lluny, fins les eleccions.
Si es cert, que en l’enquesta electoral interna que té en aquests moments el partit, li dona que treien deu regidors, desprès d’aquesta baralla tant lletja, els resultats es poden veure encara més minvats.

Mala campanya electoral ha fet Àngel Ros. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]