viernes, 27 de febrero de 2015

Col•laboradors


Aneu amb compte en beure molta aigua

D’on es treuen alguns, que tenim de veure al menys dos litres diaris d’aigua? Ve a ser una creença cada cop més estesa, malgrat que ningú ens sap explicar el perquè d’aquesta idea. La Dtra. Margaret McCartney, va publicar al British Medical Journal, un article  que venia a desacreditar aquesta creença popular. Un article que no va agradar a les empreses embotelladores d’aigua mineral.

Les persones obtenim l’aigua que perden a traves de la pell, de l’orina o de la suor, amb l’aigua que baixa per l’aixeta o que conté una botella, però també dels aliments que consumin en porten: un ou conté aproximadament fins un 75% d’aigua i un cogombre en conté un 95%.

La doctora denuncia una idea molt estesa, segons la qual, beure aigua en quantitat ajuda a aprimar-se.
Diu que beure molt aigua abans de les menjades, ens traurà parcialment la gana. Però no té cap dubte de que beure tanta aigua abans de menjar, reduirà la concentració d’àcid clorhídric a l’estómac. Tal cosa pot comportar problemes seriosos de digestió.
Remarca que l’estadística indica com en els nostres dies, bevem molta més aigua que anys endarrere, malgrat que no per això pesem menys.   

Recomana fer cas omís, a tenir de beure sense tenir set. Recomana beure per tant, quan es té set. Els seguidors de la teoria, de beure molt aigua sense tenir set, no s’adonen de que al beure tanta aigua suposa també, tenir-la d’eliminar. I quan es té d’eliminar tanta aigua, s’elimina també elements químics importants com poden ser magnesi, sodi, calci o potassi.

Convé recordar, que un excés d’aigua pot causar hiponatremia, es a dir un dèficit de sodi o potassi al cos. La hiponatremia no és més que un desequilibri entre aigua i sals. La hiponatremia euvolémica, es dona quan l’aigua corporal total s’incrementa, mentre el contingut de sodi en el cos es manté en el mateix nivell. Els desequilibris venen a ser una font de problemes biològics importat.
Aquesta circumstancia no és banal, sinó que pot conduir a la mort. Per tant, teniu cura al seguir aquestes modes de beure molta aigua.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]