lunes, 26 de enero de 2015

La Tira


A Lleida hi ha molta “convergència” 

Fa pocs dies que el conseller de Salut  de la Generalitat, Boi Ruiz, va anunciar que l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, obrirà la unitat de Hemodinàmica les 24 hores del dia, en comptes d’obrir com es ve fent des de fa uns anys, només 12 hores al dia.
Es a dir, si a algú li agafa un infart, des de les 8 de la tarda fins les 8 del mati, que s’espavili.

En les mateixes declaracions que fa el conseller, diu que segurament a meitats de febrer tindrà lloc la reobertura del servei, tot i afegint com a més propaganda, que el protocol Codi Infart, situa a Catalunya en segon lloc de supervivència desprès d’un infart a Europa, desprès de Dinamarca.

I com pot ser que les dades del conseller, no són coincidents amb les de l’Estat?
Ell treu les dades d’un informe que va fer el Servei Català de la Salut de la Generalitat al 2011, on es diu que Catalunya té un índex del 5,9%.
Però si mirem les dades del Ministeri de Sanitat al 2012, veurem que sense tenir en compte a Dinamarca, diu:
“Mortalidad intrahospitalaria tras un infarto”: el millor lloc dintre d’Espanya l’ocupa Navarra, amb un 6,08%, desprès segueixen, Baleares amb un 6,33%, Madrid un 6.61% i Catalunya un 6,66% (i no 5,9%). Aleshores, o bé en el decurs d’un any vam empitjorat molt, o les seves dades no coincideixen (potser interessadament) amb les oficials de l’Estat.

És a dir, a Lleida portem anys en que aquesta unitat, que pot salvar a una persona infartada si s’agafa en el primers minuts, no ha funcionat durant 12 hores al dia. La qual cosa suposa una mancança molt greu per un hospital i pels lleidatans, si tenim en compte que aquesta malaltia, és una de les primeres causes de mort.

Doncs aquesta es una dada, de com funciona el Govern de la Generalitat, per ell sembla prioritari gastar molts diners en ambaixades i cadenes de televisió, però no sembla prioritari invertir en Salut pública, aquí es veu amb tota claredat.

Al fil de tot, volem recordar, que el nostre alcalde, Àngel Ros, va tenir de ser intervingut al juny del 2006, d’una malaltia cardíaca a l’Hospital Vall Hebron de Barcelona. Sembla per tant, que Ros hauria d’estar sensibilitzat amb aquest tipus de malaltia i hauria de saber que el servei de Hemodinàmica de l’Arnau de Vilanova, restava tancat 12 hores al dia en els últims anys.
A la qual circumstancia podríem afegir, que ell mateix va poder veure que per a poder intervenir-lo, el van tenir de desplaçar a Barcelona. No es podia fer a Lleida, potser una altra mancança.

En tot cas, ell que sempre diu que mira per Lleida i els lleidatans, que li agrada Lleida, etc, no va reclamar la reobertura del servei de Hemodinàmica, ni va dir res de res.
En canvi sí es va posicionar i va recolzar al seu dia, que els lleidatans perdéssim un pàrking gratuït que ja teníem a l’Hospital Arnau de Vilanova (en el que només calia reparar el paviment), canviant-lo per un pàrking de pagament (es a dir privatitzant-lo). Que per cert, surt caríssim.

Nosaltres creiem que ell com alcalde, si mirés pels lleidatans, no tenia d'haver fet campanya en favor del pàrking privat sinó a l’inrevés i que tenia d’haver reivindicat davant la Generalitat, tornar a obrir immediatament la unitat de Hemodinàmica quan es va tancar.

No voldríem passar per malfiats, però ens fa l’efecte que en el fons, els interessos de l’alcalde, Àngel Ros i els de CiU són “convergents”, ja que passen per un mateix camí. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]