lunes, 12 de enero de 2015

La Tira


El balanç del Ros

Ara fa just un any, l’alcalde Ros va fer un balanç públic, en complir-se els deu anys que era alcalde de Lleida. El balanç de l’alcalde no va poder ser més positiu, flors i violes per tot arreu i penjar-se medalles. Una altra cosa és, que els Veïns de Lleida es creguin aquesta propaganda.

L’alcalde va exposar uns quants punts: En primer lloc (i per si algú no se’n recorda) va dir que havia estat “una dècada de gran transformació i progrés”. Aquesta afirmació és si més no, relativa. Si s’estava referint al caire social, doncs mireu, els lleidatans en general som ara més pobres que fa deu anys, hi ha molt més atur, els serveis sanitaris públics són pitjors, amb les cues d’espera incloses, l’educació està també pitjor, la Justícia continua igual de malament que anys endarrere, els sous són cada cop més baixos, etc.

Si s’estava referint al patrimoni de la ciutat, hem de dir que no veiem el progrés per en lloc, a no ser que ell entengui per progrés, la privatització de serveis públics, com poden ser la recollida d’escombraries, el servei d’aigua, els autobusos, la funerària. O espais públics privatitzats com el Camp d’Esports, la parcel·la de Balafia, la meitat  dels Camps Elisis, privatitzar l’aparcament públic dels carrers, la plaça Blas Infante, i ara està intentant privatitzar les Basses d’Alpicat, etc.

Si s’estava referint a l’estat dels carrers de la ciutat, hem de dir que arquitectònicament, hi ha zones que estan bé i altres que estan molt malament, des de fa anys.
Si es referia a la seguretat ciutadana que tenim als nostres carrers, la percepció és de que no ha millorat i que a més, tenim i paguem un cos de Guardia Urbana que no vigila pels carrers, llevat de la seva tasca multadora als soferts conductors.

Si s’estava referint a la càrrega impositiva que hem de suportar els lleidatans, hem de dir que tenim el trist rècord de ser la ciutat on es paguem els impostos més cars de tota Espanya.

Si s’estava referint a la transparència municipal, hem de dir que és inexistent al igual que quan hi havia el seu antecessor en el càrrec, per tant, no sabem ben bé, com es gasten els nostres elevats impostos. 

Si s’estava referint al estat econòmic del municipi, es diu que si tenim un deute municipal de 400 milions d’euros, la qual cosa no és cap motiu de satisfacció.

Si com a progrés entén, el haver fet obres faraòniques que no tenen massa utilitat, haurem de citar a l’aeroport d’Alguaire (97 milions d’euros), la Llotja (49,5 milions d’euros.), on es veu que regalen entrades per tal de omplir-la, quan fan algun espectacle. I el Parc Científic de Gardeny, on es va fer amb un crèdit inicial de 30 milions d’euros., però que segons tenim entès es va acabar ampliant fins a 45 milions d’euros.
Una caserna de la Guardia Urbana que es va pressupostar en 25 milions d'euros, i acabarà constant el doble.

Ens sembla que aquí l’únic que a progressat ha estat l’alcalde amb un sou total molt elevat, a banda de les dietes de la Caixa, i amb tres xalets de “alt standing”, a Lleida, Cambrils i Viella.

Va dir que vol “impulsar el teixit empresarial, el model comercial i la ciutat com a destí turístic”. Val més que oblidem això, perquè és el que no ha fet quan ja porta onze anys, i per tant, no farà mai.

Ros va afegir, que Lleida “aspira i pot aspirar a tot”. Potser no ens fa falta tantes aspiracions, només ajustar les despeses per tal de rebaixar al màxim els elevats impostos, reposar tot el que es pugui, i posar en clar, tot el que s’ha fet en aquests deu anys, a traves de la transparència municipal, no fos que allí tingués l’alcalde, trampes i trampetes.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]