viernes, 9 de enero de 2015

La Tira


Un alcalde que fa tots els papers de l’auca 

Al passat mes de novembre vam saber que  l’Ajuntament de Alcorcón, té 1.240 empleats públics, quan a Lleida tenim 1.722 empleats públics. Alcorcón té 170.000 habitants mentre que a Lleida som 125.000 tirant molt llarg.

Tenint en compte de que la feina municipal és la mateixa i tot i fent un petit càlcul, ens adonarem que entre ambdós Ajuntaments hi ha una diferencia de 482 treballadors municipals.
Es a dir, l’Ajuntament de Lleida, amb 45.000 habitants menys, té 482 treballadors municipals més, o el que és el mateix, un 38,8% més?

Partint de que la feina municipal ha de ser poc més o menys la mateixa, ens costa d’entendre que hi hagi tanta diferencia, llevant de que els treballadors d’Alcorcón siguin un 38,8% més eficients que els de Lleida, la qual cosa és bastant dubtosa.

També hi ha qui opina, que a l’Ajuntament de Lleida hi sobra personal. El mateix alcalde Ros, fa uns anys anava dient, que a l’Ajuntament li sobrava un 20% de personal. Quan ell va arribar a l’Alcaldia al 2004, hi havia a l’Ajuntament 900 empleats i ara en hi ha 1.722.

L’enrenou de l’Ajuntament d’Alcorcón va fer saltar les alarmes en alguns Ajuntaments, ja que van decidir anular el nomenament de la meitat dels seus funcionaris.

L’actual govern del PP s’empara en un informe vinculant, emès pel Consejo Consultivo de la Comunidad de Madrid, on es diu que al 2011 es van passar 620 treballadors, amb categoria de personal laboral a funcionaris, mitjançant una oposició feta a mida, pel anterior equip de Govern socialista i on aprecia greus vicis, que comporten la nul·litat del procés.
Diu l’informe que com a mèrits per guanyar aquesta oposició, no es van avaluar els coneixements sinó que només es van tenir en compte “els serveis prestats a l’Ajuntament”. Per tant “no va haver una veritable prova d’aptitud, sinó  un sistema d’avaluació sui géneris, que feia referència al treball que estava exercint el candidat”.
Acaba dient, que legalment una oposició per accedir a un lloc de treball públic, s’ha de basar en la demostració de coneixements i capacitat exigibles.
El Consejo assegura que l’Ajuntament va permetre en aquesta oposició, participar a aspirants “que no hi tenien cap dret”.

La solució que es va aplicar, va ser anular la funcionarització d’aquests 620 empleats, re ingressant com a personal laboral. Tenim entès que el dia que va sortir aquesta noticia, alguns funcionaris de l’Ajuntament de Lleida que van tremolar?

Des de que Ros va començar a ser alcalde de Lleida, la plantilla municipal ha augmentat en 822 persones, quan ell deia que sobrava un 20% del personal.
Queda clar per tant, que Ros fa de giracamises, en canviar contínuament d’opinió o fer, como deia aquell, tots els papers de l’auca.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]