lunes, 29 de diciembre de 2014

Opinió


Lleida a les fosques (2)  

Una societat sense informació és una societat sense opinió.

Si algú va llegir un dels diaris locals del diumenge 21 de desembre, haurà pogut observar el canvi d’imatge del diari lleidatà més antic.

El més curiós del cas, és que comença com qualsevol revista de barri quan anuncia la Festa Major, amb la salutació dels caps de les institucions que subvencionen l’esdeveniment. Això no seria criticable si no fos perquè estem parlant d’un mitjà de informació, que es suposa, ha d’informar als ciutadans de la realitat que es produeix al seu entorn, i no ensabonar als caps de les institucions.

Una vegada més, queda demostrat que Paeria, Diputació i ara s’afegeix sense cap vergonya la Generalitat, marquen un territori patrimonial que vulnera la llibertat d’expressió.

Qualsevol persona mínimament intel·ligent, pot arribar a la conclusió, de que les subvencions oficials són a canvi de manipular qualsevol noticia, en favor de les institucions que són les que paguen. Cal afegir aquí, que en aquest cas, no tenen cap legitimitat per a  fer-ho, ja que els diners són de tots els ciutadans i surten dels impostos que paguem, per tant no poden estar mai al servei d’interessos partidistes.

Prou ja, doncs, d’hipocresia i de burla xavacana perquè ja enganyeu a molt poca gent. Sembla que aquí a Lleida, sí que existeix una sociovergència en mantenir-se la foscor informativa que patim, que en el fons, no és més que manca de transparència institucional.

Aquesta vegada s’afegeix al esmentat diari un quart personatge al que s’anomena President-Editor, que segons diuen les males llengües, abans de ser anomenat per aquest càrrec era pràcticament insolvent. Si fos així, com hauria pogut pagar a l’administració concursal d’aquest diari, el preu fixat per la capçalera?. Potser no estaria de més, que l’Agència Tributària de Lleida, obris una investigació que permetés esbrinar, sobre un presumpte blanqueig de diners.

Per si algú encara te dubtes de l’opacitat que existeix a Lleida, que pregunti a alguna font judicial que conegui, si s’ha presentat alguna denuncia a Fiscalia contra les dues institucions local i provincial de Lleida. Si la resposta fos afirmativa, demostraria clarament que no és que a Lleida no passa mai res, sinó que com que els mitjans de comunicació estan massa obligats als espònsors oficials, ho silencien.

La foscor de la que parlo, és la manca de transparència institucional, que mordassa i amaga també, les poques informacions institucionals  “incomodes” que arriben als mitjans.

No creieu els lleidatans que fa falta d’una vegada per totes, que entri aire fresc a les nostres institucions i a la nostra ciutat?

Àcrato Vidal

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]