lunes, 15 de diciembre de 2014

La Tira


Resposta a la carta del Paer en Cap

Sr. Paer en Cap 
Ajuntament de Lleida

Benvolgut:

Havent rebut com molts veïns de Lleida, la carta que vostè ens ha adreçat, on es diu: “L’Ajuntament de Lleida regalarà 50 hores d’aparcament en zona blava als titulars dels vehicles que no tinguin cap sanció municipal de circulació. D’aquesta manera la Paeria vol agrair la responsabilitat dels conductors i incentivar la seguretat del trànsit a les vies urbanes”.

Molt bé, un regal sempre és un regal, encara de vegades també pot ser un regal enverinat o interessat, como ho és aquest que vostè ens vol fer.

Vostè diu que “Les 50 hores d’estacionament gratuït en zona blava tenen un valor, aproximadament, de 50 euros. Per tant, essent el cost mitjà de l’impost de circulació a Lleida de 100 euros, la mesura equival a un descompte del 50 per cent en aquest tribut per als conductors que compleixen les normes”.

Com vos bé sabeu, Sr Alcalde, no són massa els veïns de Lleida que pel seu automòbil paguen només 100 euros d’impost de circulació, sinó que la gran majoria paguem molt més, molts, fins i tot paguem el doble, per tant, no ens vulgui vendre aquesta “moto” que no li comprarem.
El que vos preteneu, és fer una mena de campanya electoral en la que es digui que l’Alcalde ens baixa els impostos, quan és totalment al contrari, perquè com vos molt bé sabeu, Lleida és la ciutat més cara en impostos i ho és fonamentalment, perquè porta governant l’Ajuntament, durant 33 anys el mateix partit. Aquesta manca de alternança no és gents bona pels veïns de la ciutat, perquè es presta (i vos ho sabeu molt bé) a certs “vicis”, alguns dels quals podrien abandonar el calaix fosc que els ha tancat la premsa local institucional, i es d’esperar que sortiran a la llum pública.

I si és la vostra voluntat el “sumar esforços” per tal de millorar la ciutat i de veritat voleu baixar-nos els impostos, podeu començar per tancar empreses municipals, que no són més que un gran forat a les arques públiques sense cap utilitat ciutadana, ni cap control. Podeu baixar-vos els sous, les despeses de protocol que vos teniu assignades i que no són petites. Podeu eliminar els assessors, doncs ja tenim suficients tècnics municipals.

I sobretot ja que ens heu enviat una carta parlant sobre l’aparcament a la zona blava, tindríeu d’explicar, que la zona blava està en els carrers de Lleida, uns carrers que han estat pagats pels veïns de la ciutat i que vos, heu decidit privatitzar el nostre dret a aparcar lliurement, per treure al menys, un benefici municipal molt gran, amb les multes per sobrepassar el temps d’aparcament (150 euros). Es a dir, que gracies a vostè hem de pagar per aparcar en uns carrers que nosaltres primer hem pagat. I prendre’ns el dret a aparcar lliurement en els carrers que són nostres, pot ser que sigui legal, però és totalment anti-ètic, per no dir una paraula més gruixuda.
És clar que això connecta una mica amb la filosofia que sembla voltar per dintre el seu Ajuntament, ho pensem perquè en una ocasió, un càrrec municipal va increpar a una companya tot i dient-li que: “Em de deixar el que diu la llei, el que hem de mirar, és la moralitat de les coses”.
Vol dir això potser, que hem de deixar la llei de costat?

Per cert Sr. Alcalde, vareu emprar aquest mateix argument, quan vareu autoritzar sobreedificar uns àtics a Prat de la Riba, que el Tribunal Superior de Justícia us ha fet enderrocar?  I les despeses de un milió d’euros (segons tenim entès) les hem de pagar ara entre tots?  I perquè no les pagueu vos?

Sr. Alcalde, no cal que ens expliqui més el conte de la lletera, regalant-nos hores de parquímetre, ni que ens doni coca amb xocolata (que segurament, directa o indirectament, paguem entre tots). No ens convencerà. El que heu de fer, si voleu ser tingut per un bon alcalde (cosa que de moment ni si atansa), és governar en favor del ciutadà, en favor dels veïns de Lleida i no en favor d’altres interessos. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]