miércoles, 17 de diciembre de 2014

Des de la meva finestra


Una jutge imputa als Pujol

Per fi, una jutge ha posat fil a l’agulla i crida a declarar com a imputats, a qui va ser president de la Generalitat per CiU, Jordi Pujol, juntament amb la seva esposa, Ferrusola i tres dels seus fills.
Desprès que durant trenta anys, els partits de l’oposició han criticat en seu parlamentaria els comportaments de Pujol, recordeu que fins i tot Maragall li va refregar pels nassos a Mas, com a representant de CiU allò de: “Vostès tenen un problema i es diu 3%”. Acte seguit però, Maragall ho va retirar i tota l’oposició va callar d’una forma vergonyosa. I com hem d’entendre, que Pasqual Maragall retirés la veritat que havia dit? I la Fiscalia no se’n va assabentar de la denuncia en seu parlamentaria, o no ho va voler investigar?

 Aquest comportament de reverencia i acatament al cacic Pujol, encara continua. Desprès de al juliol, Pujol fes una confessió pública de que durant 34 anys va tenir 4 milions opacs a Andorra, ha tingut de ser el sindicat Manos Limpias, qui posi una denuncia perquè la jutge pugui cridar a declarar al clan Pujol.
I parlant de tot una mica, que estava molt ocupada la Fiscalia per posar una denuncia contra Pujol, o és que potser també participa de la mateixa reverencia i acatament al cacic?  No diu que la Fiscalia ha de vetllar per l'interès públic, doncs que fa, a què es dedica?

Molt bé per Manos Limpias que defensa d’interès públic i molt malament per la Fiscalia i per tota l’oposició, que sembla defensar allò que en diuen, el políticament correcte, per entendre’ns, les seves prebendes. El PSC, ICV, PP, C’s i ERC no han estat capaços de posar una denuncia pel afer i ho tornem a repetir, ens sembla de vergonya, veure que tenen aquesta mena de por o respecte reverencial pel cacic Pujol.
Només UPyD es va sumar més tard a la denuncia de Manos Limpias.

Resulta ser molt il·lustratiu, que en la seva confessió (que segons es va dir, va ser obligada per a no ser empresonat directament), Pujol va parlar de 4 milions, però ara resulta que la jutge ja en suma 17. D’una altra banda, va dir que eren els diners d’una herència paterna, que no havia tingut temps de regularitzar en 34 anys.
La jutge diu directament al seu auto d’inculpació, que els crida a declarar per “indicis de frau fiscal i blanqueig de capitals”, ja que considera al menys “sospitós”, que els diners provinguin d’una herència sense documentar.
La pregunta clau, és d’on van sortir aquests diners?

En publicar-se la noticia, ha sortit el conseller Homs a explicar que “s’ha de mantenir la presumpció d’innocència” i que suposa, que tot té a veure amb la confessió que va fer Pujol al juliol. Aquest conseller, sembla que no entén gaire les coses: ell mateix es contradiu, si admet que Pujol es va inculpar, a que ve, que ens demani contemplar la presumpció d’innocència?
El que passa és que CiU cada vegada recula més en les enquestes electorals i el cas Pujol els hi acabarà passant factura.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]