lunes, 24 de noviembre de 2014

La Tira


L’informe sobre “dietes” de Ros (2)

Ja ho vàrem dir, fa uns dies vam rebre un detallat informe sobre les dietes que percebia l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, de la Caixa. Si es mira l’extens informe amb atenció, es veu que a més de l’elevat import que Ros va cobrar en concepte de “dietes” (ell ho va admetre a la radio), quan la llei, però també la Caixa diuen que són “retribucions”. En aquest cas, tot ens incita a pensar, que com a mínim Ros ho va declarar fiscalment com a dietes, quan no ho eren. En aquest supòsit, creiem que hauria estat violant  
l’Article 8, del Regim d’Incompatibilitats i que això, podria estar tipificat a l’Article 441 del Codi Penal, on es diu que podria ser penalitzat, amb suspensió de càrrec públic de entre 1 a 3 anys.

Altra cosa és, quan ell sent membre del Consell General de La Caixa y membre de la Comissió de Control de La Caixa, va intervenir en les votacions del plenari de l’Ajuntament, que es van dur a terme, en decisions urbanístiques quan tenien a veure amb la Caixa, doncs en l’apartat a) i b) del número 2, de l’Article 28, de la Llei 30/1992, impedeix a un regidor participar en votacions on pugui tenir un “interès personal” i en aquest cas, ell era regidor de l’Ajuntament, però a la vegada era conseller general de la Caixa.
En aquestes votacions, de les que hi ha varies decisions que consten en les actes del plenari de l’Ajuntament, no hi consta que l’alcalde abandonés la sala per tal de no votar en quelcom decisió en la que hi podia tenir un interès directe, però és que a més, a les actes es diu molt clar, “s’aprova per unanimitat” i l’alcalde assistia al plenari perquè en l’encapçalament ho posa, per tant ell no es va abstenir en la votació, sinó que va votar.

Algú ens a vingut a dir en sentit exculpatori, que a Ros li va molt gran el procediment administratiu, bé, doncs si li va gran que se’l aprengui i sinó que plegui, però el que no es pot fer, es incomplir la llei amb l’excusa de que no sap. No saber no és excusa, perquè a més té uns quants assessors que paguem entre tots.

Per cert, li vàrem preguntar des d’aquí fa uns dies, si havia tingut alguna targeta “black” de la Caixa, tal i como tenien consellers de Caja Madrid. Encara no ens ha contestat. Davant la callada per resposta, tothom es lliure de pensar el que vulgui.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]