miércoles, 5 de noviembre de 2014

Des de la meva finestra

9-NO
Per segona vegada en poc temps, el Tribunal Constitucional ha suspès el maquillat i adulterat referèndum, impulsat pel quatripartit sobiranista català.
El TC ha propinat un altre revés al president Mas i al seu seguici, al bloquejar el referèndum a cinc dies de la consulta. Era de suposar, que ara Mas i el seu seguici quedarien desarmats per mantenir el seu desafiament secessionista, però ells han optat per no donar-se’n per assabentats .

La Abogacia del Estado va dipositar la impugnació el passat divendres. Fonts del TC van assegurar aleshores, que llevat que es donés un improbable defecte de forma, l’alt tribunal admetria el recurs a tràmit, bloquejant per tant el referèndum secessionista, segons l’article 161.2 de la Constitució, cosa que acaba de fer, amb efectes del divendres passat.

La novetat que presenta aquest recurs d’impugnació respecte al primer, és que demana suspendre "qualsevol actuació, encara que no formalitzada jurídicament, vinculada a la referida consulta des de la data d’interposició d’aquesta impugnació”. A més es sol·licita al Tribunal que ordeni la publicació d’aquesta suspensió en butlletins oficials, tant autonòmics com estatals, per a que “hi hagi coneixement i eficàcia general respecte a tercers”.

Fonts del TC, han volgut recordar que “no hi ha precedents” en aquest tribunal d’advertiments a presidents autonòmics per tal de que s’avinguin a complir les resolucions del TC. Home, tampoc hi ha precedents, de que cap president autonòmic hagi set tan “chulo” com Mas.
Van afegir malgrat tot, que l’òrgan de garanties no té funcions de Policia Judicial, sinó que són els òrgans jurisdiccionals, els qui tenen de vetllar pel compliment de les resolucions judicials. 

L’atrafegat intent de referèndum que s’ha anomenat 9-N, ha esdevingut com era previsible des del primer dia, en un 9-NO. Ja que finalment el Tribunal Constitucional ha ficat les coses en el seu lloc, o dient-ho d’una altra manera, ha fet valdre la llei, quan aquesta obligació de complir la llei, és una cosa que no agrada gens ni mica a certs dirigents de l’entorn secessionista, que han estat poc menys que pregonant durant un parell d’anys, que la llei són ells. Em temo, que molts dels delinqüents a qui la Justícia demanda responsabilitats, pensaven el mateix.

El passat divendres la Abogacia del Estado va presentar el recurs quan ja quedava clar, que seria admès a tràmit i per tant, quedarien bloquejats tant la consulta com tots els actes col·laterals en referència a la mateixa, però cinc dies desprès, vaig rebre a casa (repartit per un jove), un fulletó amb paperetes incloses per la votació. És més, a hores d’ara, tot i estant suspès el procés, estan passant anuncis per la televisió pública catalana. 

Sorprèn, que gran quantitat de catalans hagin fet costat a una il·legalitat manifesta des del primer moment, i en canvi, no hagin estat capaços de veure el que passava realment: no han estat capaços de  demanar responsabilitats per corrupteles (que és el mateix que robatoris a ciutadans), a certes persones molt significades d’aquesta embranzida sobiranista. I pel que es veu, aquests mateixos, tampoc han estat capaços de demanar al Govern, mesures per mitigar les penúries que passen molts catalans, víctimes d’una crisi, que uns politics malversadors van permetre al mirar cap un altre costat, o qui sap si desprès de tot el que va sortint, fins i tot, no les van impulsar.
Em pregunto si,
S’han assabentat que tenim uns 700.000 aturats, que les llistes de espera en la Sanitat Pública són molt llargues, que l’Educació està reduint mitjans, que tenim un grau molt elevat de pobresa infantil,
que tenim un vergonyós i molt elevat grau d’atur juvenil, que els ajuts per Dependència estan desapareguts, que la Justícia està embussada, que la seguretat ciutadana podria millorar molt i que les corrupteles politiques continuen aflorant, i a Catalunya en ser descobertes són tractades amb guant de seda. Ho saben tot això? I aleshores, com és que no demanden al sobiranisme, canviar tot aquest estat de coses, la qual cosa sí fora donar un pas endavant?

Ara el Tribunal Constitucional ha bloquejat el referèndum, però els dirigents de l’entorn sobiranista molt “chulos” ells, han contestat que seguiran amb la consulta.

En el fulletó de propostes que van repartir el dilluns i que deixa molt endarrere el programa de Podemos, hi posa: “El 9N vota SíoSí”, quan saben perfectament des del primer dia, que encara que aconsegueixin posar les ridícules urnes de cartró i si posin travessats, serà NO y NO. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]