jueves, 9 de octubre de 2014

La Tira


Un conte sobre l’oasi lleidatà
Diu que res gosava pertorbar la pau de “l’oasi lleidatà”, fins que un grup de ciutadans es va presentar en una institució lleidatana i va demanar, en degut temps i forma, veure documentació de la institució: “Aquí tot va bé. Aquí fem les coses ben fetes, no fem trampes ni il·legalitats com vostès volen fer veure, amb aquestes insinuacions tant greus. Aquí tenim tots els comptes clars i ningú ens pot dir al contrari”. Així clamava una senyora, càrrec de confiança institucional lleidatana, quan un dels compareixents la va interrompre: “Sí, però miri, per estar segurs de que vostès fan les coses bé i no tenen trampes, tenim de veure els comprovants, ja que la llei ens dona el dret a veure’ls”. La alt càrrec de confiança, en veure que uns ciutadans gosaven intentar pertorbar la pau de l’oasi, va perdre els papers i els va amenaçar, dient-los: “faré una acta explicant tot el que diuen i aleshores ja veurem que passarà...”

Ja fa mesos que van ocorre aquests fets i encara esperen veure l’acta i el “que passarà”. Queda clar que l’institució no farà res de res, perquè no volen donar accés a ningú a la documentació, entre la qual (i vista la gran oposició a ensenyar-la) potser hi podríem trobar coses no massa correctes. Podria ser, que per exemple, hi trobéssim entre els papers, una factura odontològica de 15.000 euros per reparar la boca a un càrrec de confiança?

Tenim entès també, que la denuncia pertinent per opacitat institucional i altres coses, ja va ser admesa a tràmit. Ens preguntem si ens podríem trobar, en que la senyora (i altres) que els hi volia “fer una acta” a uns ciutadans de Lleida, quan reclamàvem la legal transparència deguda, fos ella la nomenada en una acta mentre està asseguda en una banqueta?

La prova de que la visita va tenir un efecte preocupant sobre els nervis dels protagonistes institucionals, està en que quan el president de l’institució, va haver de resoldre un escrit oficial presentat pel grup de ciutadans (que reclama el seu legal accés a la documentació), va fer constar davant els seus companys que: “Aquests, no res. No són més que quatre jubilats”. Una explicació menyspreadora que els ciutadans personats, troben que no només demostra que estaven en el bon camí, sinó que a més transparenta, que els nervis institucionals per aquest assumpte, estan devastats.

Estarem a l’aguait per a veure que passa amb aquest assumpte, doncs tenim entès que estaríem parlant de molts diners, segons va publicar al seu dia la premsa lleidatana.
També diuen estar a l’aguait el grup de ciutadans personats, que en aquest moment ja es troben investigant un altre assumpte. Tal vegada sigui, que en aquest oasi lleidatà, la pau es comença a veure una mica amenaçada, i si el vent comença a moure massa les palmeres, existeix el risc de que a algú li caiguí un coco al cap.

I tot i parlant d’altres riscos a l’oasi lleidatà, el ministre Guindos, acaba de anunciar, que el FROB ha estat investigant 20 operacions immobiliàries “irregulars”, que es van fer des de Catalunya Caixa i NovaGalicia. Aquestes 20 investigacions acabades (altres estan encara en fase d’investigació), seran lliurades en pocs dies a la Fiscalia. Desprès el ministre ha insistit en que el FROB “té instruccions del Govern, d’informar a la Fiscalia de totes les conductes que puguin presumir irregularitats, o que puguin contravenir la normativa”.

Ja que Caixa Catalunya estava darrera del finançament de “La Llotja”, un finançament per cert, que des d’aquí sempre hem comentat com a poc clar, fet a traves d’una empresa constructora, que fa temps es va dissoldre sense voler esclarir el perquè, ens preguntem: Serà el finançament immobiliari de La Llotja, un dels 20 assumptes que De Guindos porta a la Fiscalia de Madrid?

No és d’estranyar, que amb un ensurt com aquest, al nostre alcalde li hagi agafat un “patatús” i des de fa dos dies estigui ingressat a l’Arnau. Des d’aquí li desitgem a l’alcalde, que superi exitosament el seu problema de salut, el més aviat possible. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]