jueves, 16 de octubre de 2014

La Tira


Uns radars-càmera desmemoriats per qüestió electoral?

L’Ajuntament de Lleida, fa 7 mesos que va fer instal·lar a l’empresa Arnó-Sice, uns radars-càmera per controlar la velocitat a la ciutat i a la vegada controlar que siguin respectats els semàfors. Es van instal·lar uns quants radars-càmera en carrers cèntrics i les maquines van començar a “treballar” immediatament, es a dir, a sancionar a tort i a dret. Però vet aquí, que fa poc es va descobrir, que l’Ajuntament encara no ha notificat a Tráfico, cap de les, aproximadament, 9.000 sanciones per passar-se semàfors en vermell, amb la qual cosa, els conductors sancionats haurien abonat els 200 euros de la sanció a l’Ajuntament, però no haurien perdut els 4 punts que preveu la normativa vigent.

Tenim entès que algú de la premsa lleidatana va preguntar a la regidora d’Economia sobre el particular, obtenint de la regidora Montse Mínguez una resposta sorprenent com que “al tractar-se d’un sistema nou, és necessari organitzar una logística de tramitació”. És que potser ens vol fer creure, que en 7 mesos no han tingut temps?  Més increïble encara, resulta que li digués, que llei en ma, l’Ajuntament té un termini d’un any per a notificar-ho al Registro de Conductores e Infractores, de la Dirección General de Tráfico. Des de Automovilistas Europeos Asociados, el seu advocat contradiu la regidora, recordant-li que l’article 93.1 de la Ley de Tráfico, diu que l’organisme que imposa la multa, ho té de comunicar al Registro en els 15 dies naturals posteriors a la sanció ferma. Si no s’ha enviat en aquest termini, la sanció haurà prescrit.
Sembla que la regidora Mínguez, estigui en allò que vulgarment es diu “portar els papers molls”.

Si mirem les hemeroteques, veurem com fa 7 mesos, l’Ajuntament va justificar el posar càmeres-radar, amb la intenció de millorar la seguretat en la circulació urbana. Malgrat que ara, es diu que l’únic que es fa des de l’Ajuntament, es cobrar les sancions.  

Però l’haver imposat 9.000 sancions per passar-se el semàfor i ho haver-ho comunicat al Registre en els 15 dies naturals, és un tema que pot arribar a ser espinós per un alcalde, si arriba a ser denunciat.
D’altra banda, els lleidatans que hagin set denunciats per passar-se un semàfor en un altre municipi i que els hi han estat retirats els 4 punts, en saber que a Lleida no es comuniquen, poden al·legar que l’Ajuntament de Lleida està fomentant la desigualtat i per tant, la descohesió social.

Encara que en aquest cas, es podrien donar tres supòsits: el primer, que efectivament la regidora (o l’Ajuntament) desconegui la llei i per tant, se’ls hi podria retreure que són uns desinformats.
El segon, que els radars (o els càrrecs municipals), no s’hagin recordat de comunicar les sancions al Registro de Conductores.
El tercer supòsit fora, que tot i sabent la llei, han decidit no aplicar-la? Seria això prevaricació?

I posats a malpensar en el nyap de les càmeres-radar desmemoriades i ja que la regidora parla del termini d’un any (quan no és així), no podria ser, que el nostre alcalde, hagi decidit posposar la comunicació al Registro de Conductores e Infractores, per desprès de les eleccions municipals del proper mes de maig, amb el clar objectiu de no perdre tants vots? 
Insistim: Seria això prevaricació?

Què està passant aquí, Sr. alcalde, perquè no ho expliqueu públicament? O és que potser us incomoda el fer-ho?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]