miércoles, 8 de octubre de 2014

Des de la meva finestra


Una fotografia enganyosa 

El passat divendres el bloc sobiranista va forçar a Mas, a mantenir el calendari de la consulta. Una proposta que Junqueras ja coneixia, doncs el dimarts passat, Mas li va proposar fer directament eleccions anticipades, amb llista única i estan ell com a cap de llista. Una proposta que Junqueras va rebutjar. Doncs tenim entès, que la reunió en un despatx (entre Mas i Junqueras) va durar tres quarts d’hora i de la que diuen, es van sentir uns forts crits per ambdues parts. 
Es diu també, que Mas va amenaçar a Junqueras, fent-li veure que si ERC trencava amb CiU, ells sempre podien pactar amb el PSC i aleshores, qui quedaria força malament, seria ERC.
Amb tot, el divendres tarda, els 11 van proporcionar una fotografia de “unitat” quan no hi havia tal cosa, doncs és conegut i a més, les cares que tots posaven, pregonaven les seves desavinences, o el que és el mateix, la diversitat en comptes de l’unitat.

El dia abans, una persona que tenim per ben informada, ens va comentar que tot l’entorn de la “consulta” no era sinó una comèdia, perquè en realitat, tot està pactat entre Mas i Rajoy.
Aquesta informació que és ben impactant, quadraria amb que Mas signés la llei de la convocatòria i el Govern de Madrid, es limités simplement a presentar dos recursos, mentre manté a 450 GEOS de la Policia Nacional destacats a Catalunya (potser per guardar les aparences). D’altra banda, el rei, cap de l’Estat, no ha dit ni paraula sobre el tema. Quadraria volem dir, en el sentit de que saben que tot està pactat i que no passarà res.

Un titular de premsa del dissabte deia: “Mas desafia al Constitucional, al designar la “Junta Electoral” del 9-N”. I per part de l’Estat no va haver cap moviment, llevat el d’anunciar que presentarien un altre recurs. Tot plegat, sembla tenir raó, qui diu que no passarà res, ja que en resum no hi ha més que un creuament d’amenaces, però res mes que això, mentrestant  van passant els dies.

Un titular de premsa del dilluns va remarcar encara més aquesta situació: “ERC descol·locada, perquè el Govern especula amb la data de defunció de la consulta”, quan Homs va anunciar que “encara no està decidit si la consulta s’acabarà celebrant”.

Ahir el Govern de la Generalitat, va anunciar que continuava mantenint obert el registre per tal de que els ciutadans que vulguin votar presentin les seves sol·licituds. És una manera de mantenir “viva” la consulta, quan Homs el dilluns va posar com a data límit el 15 d’octubre, arriba el dimarts i ell mateix s’auto desmenteix, al dir que compliran rotundament amb el full de ruta marcat. En qualsevol cas, no ha concretat de quin full de ruta estava parlant?

Ahir, algú de dintre el bloc sobiranista i que ha demostrat fins ara, tenir informacions afinades, ens ha comentat que en les properes dues setmanes “assistirem a una gran traïció”, però no li hem pogut treure cap concreció. Aquesta frase lapidaria, Podria ser una fabulació, o podria acabar complint-se, allò de que tot plegat, aquesta febre sobiranista, pot acabar sent una comèdia, pactada finalment entre Mas i Rajoy. Si tot acaba sent així, cadascun en pot extreure les seves pròpies conclusions.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]