miércoles, 29 de octubre de 2014

Des de la meva finestra


La proposta del quatripartit

El quatripartit independentista, CiU-ERC-ICV-CUP, des de la Generalitat, ens ha convocat als catalans, a votar el proper dia 9 de novembre.
El que fa un mes havia de ser un referèndum amb totes les de la llei, ara sembla haver quedat en un acte “participatiu ciutadà”, es a dir, una consulta amb menys serietat que la que es pot fer en un pati de col·legi. Sembla per tant, que la política institucional a Catalunya ha caigut bastant baixa.

Però hem de veure d’on ve tot aquest enrenou: si no anem errats en la Constitució Espanyola del 78, es diu que “la sobirania nacional resideix en el poble espanyol”. També es preveu un procediment legal reglamentat per a canviar la Constitució, però com veuen que si plantegessin aquest procediment, el perdrien perquè estan en minoria, el que intentaven amb un referèndum (que sabien no podrien fer), és passar per sobre la llei (o Constitució), amb la finalitat d’aconseguir l’independència, quan mai han explicat, què ens garanteixen que guanyaríem els ciutadans?
I com sigui que mai ho han ni explicat ni molt menys garantit, cadascú tenim dret a fer especulacions segons el nostre enteniment. Particularment crec, que per part del quatripartit, el plantejament va ser, no fer els estalvis pressupostaris que aconsellaven els temps i mantenir-se amb pràcticament els mateixos nivells de despesa que en anys anteriors. Com sigui que la situació requeria més diners, van decidir “plantar cara” (una posició molt de CiU) al govern espanyol, amenaçant amb fer una “consulta al poble” per demanar l’independència si no reveient més diners.
El plantejament de consultar sobre l’independència, fet des d’un punt de vista esmunyedís, va ser vist com una amenaça agressiva que va desagradar molt al PP, el qual va decidir combatre-la de la forma més contundent possible. I ara estem en la zona alta d’aquesta agressivitat, encara que no sabem si la cosa acabarà aquí o encara anirà a més.
Penso a més, que curiosament algunes de les persones més independentistes i que estan (o han estat) al cap davant de les institucions, hauran de passar previsiblement pels jutjats acusats de blanqueig de grans quantitats de diners que mantenien a l’estranger i quan de moment, no han justificat d’on han sortit: hem vist publicat com en aquesta qüestió, s’assenyalava al president Mas, a la família de l’expresident Pujol, a Trias, alcalde de Barcelona i encara que per altres causes, semblen estar afectats indirectament els consellers Puig i Espadaler.

El contra atac del govern central a les pressions sobiranistes, sembla ser la descoberta d’aquests dipòsits bancaris ocults, encara que també es parla, de que dels 16 expedients hipotecaris irregulars de Catalunya Caixa, que estan sent investigats per Fiscalia, podria sortir-ne esquitxat algun altre independentista conegut.

L’insistent argument de l’àmbit independentista o la línia argumental, és que l’únic important és votar i consultar al poble. És clar que aquí ometen deliberadament, que per consultar sobre l’independència de Catalunya, legalment han de consultar també als espanyols de les altres regions.
En una cosa sí que estic d’acord amb ells: les votacions i el govern de la majoria, són un component principal per la democràcia. Però és tant principal com respectar la llei, es a dir, el procediment prèviament establert.
A banda d’això, em pregunto si tenim alguna garantia, de que en cas d’aconseguir l’independència, els independentistes respectarien als qui no ho son, quan clarament i d’entrada, els primers ja proposen no respectar la llei?

Hi ha una cosa que no entenc. Ja que diuen que l’únic important és votar i consultar al poble, com hem d’entendre doncs, que no es proposin també altres consultes al poble, per exemple, sobre si volem o no, llistes d’espera en la Sanitat Pública, pujada de sous pels assalariats i pensionistes, subsidis per tots els aturats, baixada d’impostos, major seguretat ciutadana, millores en la Justícia, millores en Educació, fons per la Dependència, reparació de carreteres, etc.
I perquè, a més de l’independència, no es poden consultar també totes aquestes qüestions, en el mateix 9 de novembre? I diuen que ens costa uns deu milions d'euros, aquest acte “participatiu ciutadà”?

No m’explico com aquest quatripartit independentista, que diu ser tant sensible a les necessitats socials, no promou aquestes consultes. M’estranya especialment que ERC davant totes aquestes necessitats socials calli. A veure si és que d’Esquerra només en tenen el nom?

Em pregunto, quina classe d’estafa és tot això?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]