martes, 21 de octubre de 2014

Des de la meva finestra


L'herència imaginaria de Pujol, o la comèdia convergent

El ex president, Jordi Pujol, en la seva compareixença al Parlament no va explicar, ni quina és la suma total de la seva fortuna, que sembla estar repartida en uns quants paradisos fiscals, ni molt menys va explicar l’origen dels diners, només es va dedicar a fer un paripé, tot i posant-se dintre el paper d’una persona honorable que es queixa molt emprenyada i dolguda, quan injustament uns brètols estan arrossegant la seva imatge malmesa pel fang més pudent i podrit de la política.

El que no hauria d’oblidar Pujol, és que irrita als ciutadans de Catalunya, el fet de que mentre nosaltres teníem que sofrir penúries, provocades per les penoses llistes d’espera en la salut pública, per manca de diners, ell i la seva família estaven acaparant una fortuna que ara, en veure’s descobert, no sap explicar quin ha estat el seu origen. I parlant clar, la presidència d’una autonomia, no pot ser mai una droperia.
I ara, quan se li demanen explicacions i se li estrenyen els cargols, no pot sortir explicant una mena de paràbola, segons la qual si a un arbre se li talla una branca, poden acabar totes les branques tallades. Pujol no està en condicions d’amenaçar a ningú, menys encara davant el Parlament i els ciutadans de Catalunya, perquè tal comportament en aquest moment, pot ser vist com un comportament mafiós.

Aquesta comèdia però, té segones parts, ja que el dofí del ex president Pujol, Jordi Turull, va actuar al Parlament com el seu defensor, culpant als qui l’acusaven, de parlar “des de la bilis”. Per tant si des de CiU defensen tant a Pujol en un cas indefensable, el cas Pujol pot acabar convertint-se també en el cas CiU.

De moment l’informe que la policia va lliurar al jutge Ruz, suggereix la complicitat de Artur Mas, ja que acredita que el seu pare, Artur Mas Barnet, va estar durant dècades com el fiduciari de Jordi Pujol. La UDEF diu, “el pare d'Artur Mas tenia dipositat en la Unió de Bancs Suissos, la xifra de 2.300.000 euros, sense poder justificar l’origen dels diners, ni declarar activitat lucrativa alguna, excepte la de gestionar gestions esporàdiques per Jordi Pujol”. Per tant l’UDEF sospita que poden ser diners de Pujol, però el cert és que estan a nom del pare de Mas, o millor dit, dels fills de Mas Barnet i per tant, fins i tot Mas pot ser considerat com un president evasor fiscal.  

Un altre indici, assenyala al Conseller, Ramon Espadaler, quan era conseller de Medi Ambient, per concedir, segons la UDEF, una autorització ambiental per construir una planta de residus, prèviament negociada amb Jordi Pujol Ferrusola.
També apareixeria segons diuen, Felip Puig, actual responsable de Empresa, qui té un germà, Jordi Puig, que està citat en gran quantitat de e-mails des de 2001, com a recaptador de comissions.

Avui dia, l’herència que diu haver rebut Pujol del seu pare i que no ha documentat, acaba sent una herència enverinada per a ell i la seva família, però també per a CiU, quan durant més de vint anys ha permès aquesta situació mirant cap un altre costat.

Tot es va començar a descobrir, quan una novia dolguda va començar a explicar els moviments de diners que feia el fill gran de Pujol (l’hereu) fins Andorra. En aquest moment Hisenda busca l’origen de 32,4 milions d’euros del matrimoni, Pujol-Ferrusola, al que s’ha de sumar la gran fortuna dels seus fills i que algunes informacions indiquen que la policia té uns indicis que sumen un total de 1.800 milions d’euros en paradisos fiscals.
La pregunta sempre ha de ser la mateixa: D’on surten tants diners? Aquesta és la pregunta que es fan els ciutadans de Catalunya, mentre veuen les penúries que estan passant, degut a tot tipus de retallades.

Només em queda traslladar a Jordi Pujol i al president Mas, una percepció: La majoria dels ciutadans de Catalunya ens sentim robats. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]