jueves, 17 de julio de 2014

La Tira


Lleida, una ciutat mancada de transparència 

El passat 27 de juny, va sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, un edicte signat pel President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i pel Secretari de la Corporació, Ramon Bernaus, baix el paràgraf de:

Edicte del compte general exercici 2013
Han estat rendits els comptes de la Diputació de Lleida i el seus Organismes Autònoms, corresponents a l’exercici 2013 .... De conformitat amb l’article 212.3 del RDL 2/2004, s’exposa al públic, juntament amb el dictamen de la Comissió Espacial de Comptes i tots els seus justificants per un termini de 15 dies...”

El Real Decreto Legislativo 2/2004 disposa:

“Real Decreto Legislativo 2/2004, Ley Reguladora de las Haciendas Locales

Artículo 212.3  Rendición, publicidad y aprobación de la cuenta general
3.  La cuenta general con el informe de la Comisión Especial a que se refiere el apartado anterior será expuesta al público por plazo de 15 días, durante los cuales y ocho más los interesados podrán presentar reclamaciones, reparos u observaciones.  Examinados estos por la Comisión Especial y practicadas por esta cuantas comprobaciones estime necesarias, emitirá un nuevo informe.

Artículo 211. Memorias que acompañan a la cuenta general
a)    Una memoria justificativa del coste y rendimiento de los servicios públicos.
b)    Una memoria demostrativa del grado en que se hayan cumplido los objetivos programados con indicación de los previstos y alcanzados, con su coste”.

En veure aquestes publicacions, un grup de persones membres de la Plataforma Gent de Lleida, es van personar el dijous (i per tant dintre del termini legal) a la Diputació, on van demanar per l’Interventor de la Corporació. Allí se’ls va dir que no hi era aquell dia, però els va atendre el Vice Interventor. Es van donar a conèixer i van fer constar que, ja que estava a exposició pública, volien examinar el Compte General de la Diputació en el exercici 2013. El Vice Interventor els hi deixar el plec dels comptes que tenia a sobre la taula, però els visitants van comprovar que allí no hi havia els “justificants” i per tant ho van reclamar.
Al poc, es va personar allí la Oficial Major i els hi va dir que els justificants no els hi podien deixar veure, perquè no formaven part del plec, que si de cas, podien fer un escrit sol·licitant-ho i ja els hi contestarien. 
Els visitants van prendre nota de les dades que els hi van semblar interessants i van abandonar la Diputació.
Un hora desprès, van registrar un escrit, denunciant que s’havien personat en legal forma i manera, que a pesar de que el Decret signat i publicat al BOP, hi diu que els justificants estan a exposició pública no se’ls hi ha deixat veure i sol·licitant que se’ls hi doni accés a la documentació.
A dia d’ahir, encara no havien rebut contesta i es temen, que si tarden molts dies, els hi puguin donar l’excusa de “aleshores ja estaran fora de termini per veure els justificants”, perquè el termini finalitzava el dia 15.

També diuen les persones que es van personar per a veure el Compte General, que en el plec dels comptes, no van veure ni les “memòries” de les que parla l’article 211 RDL, ni l’Informe de la Comissió Especial.

En veure tot aquest estat de coses, els lleidatans ens podem preguntar: I desprès de 36 anys de democràcia, quan arribarà la transparència Institucional a Lleida?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]