viernes, 11 de julio de 2014

La Tira


Sentencia amb molt de sentit comú 

Una de les poques coses bones que ha fet el govern municipal de l'alcalde Ros, va ser fer aprovar una normativa al 2010, segons la qual es prohibia portar burka i niqab als equipaments municipals per motius de seguretat i identificació. Desprès un col·lectiu musulmà ho va recórrer i el Tribunal Superior de Justicia  va recolzar la normativa municipal, però en arribar al Tribunal Suprem, es va sentenciar totalment al contrari.

Ara el tribunal d'Estrasburg, s'ha tingut que definir davant aquesta qüestió, perquè la llei francesa prohibeix l'ús de vels integrals com pot ser el burka i el niqab, però no ja en espais institucionals, sinó en espais públics. Una sentencia que lògicament obre la porta a la prohibició en tota Europa.
Els magistrats diuen, que prohibir l'ús de vel integral no atempta contra els drets humans, ja que les autoritats, tenen la necessitat d'identificar a les persones que circulen pels espais públics, per tal de prevenir atemptats. Afegim a més, el vel pot amagar també un frau d'identitat.

Els raonaments del TdE, son molt similars als esgrimits al seu dia per l'Ajuntament de Lleida, per tant ara l'alcalde diu estar-se plantejant l'estudi del tema, per si es pogués revitalitzar aquesta normativa. L'alcalde també s'ha adreçat al Parlament demanant que legisli sobre aquest particular.
Sembla una mica estrany, que tal petició no la fes Ros quan era també diputat del Parlament, però es veu que aleshores no se'n devia recordar.

Els vels femenins musulmans, són signes externs, però són signes que porten quan viuen a Europa, si visiteu Tunísia o Marroc, veureu que poques dones porten aquesta peça de roba. Tal comportament denota, que el col·lectiu musulmà, encara que digui al contrari, no és vol integrar al nostre país. I segons tenim entès, aquesta és també l'opinió de l'alcalde Ros.    

Per cert, tenir aquesta opinió no obsta per a que els hi deixés al Pavelló de Vidre dels Camps Elisis, per a que hi fessin allí la mesquita. Quan Ros els hi va deixar, va dir que els hi llogaven els divendres per anar a resar, però resulta que qualsevol lleidatà pot passejar-se per allí, i veurà com al terra del Pavelló, està sempre tapat en dos terceres parts per catifes, la qual cosa vol dir, que els hi té cedit el Pavelló tots els dies de l'any.

Una altra cosa és, que paguin a l'Ajuntament el lloguer ridícul que posa en el contracte, doncs no tenim noticies de que hagin pagat cap mes, potser es deu tractar d'un lloguer imaginari. Tant imaginari com la integració dels musulmans. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]