miércoles, 9 de julio de 2014

Des de la meva finestra


Alcaldes desmemoriats 

La plataforma “Sabadell Lliure de Corrupció”, presentada com acusació particular en el cas “Mercurio”, fa poc va donar a conèixer dades facilitades pel jutge. Així doncs, va fer públic uns sobresous de 44 alcaldes catalans, en concepte de dietes i desplaçaments, algunes de les dietes es veu que es pagaven abans de produir-se.
Aquests cobraments s’haurien fet des de la Federació de Municipis de Catalunya i per un import aproximat de 400.000 euros.

Els sobresous són dels anys 2011 i 2012, afectant a tot els colors polítics (PSC, ERC, CiU, PPC). Com a major “cobrador” destaca el ex president de la FMC, i ex alcalde de Sabadell, Manel Bustos, que va embutxacar 23.964 euros nets.
Es diu que si alcaldes de municipis propers a Barcelona cobraven més per desplaçaments que alcaldes de les terres de l’Ebre.

La plataforma “Sabadell Lliure de Corrupció” ha comunicat que pensen estudiar a fons, tota la informació que han rebut sobre els presumptes sous il·lícits i si les sospites que tenen es confirmen, podrien demanar la imputació dels 44 alcaldes implicats. La plataforma diu tenir copia d’un atestat dels Mossos d’Esquadra, on es vinculen les irregularitats en la FMC, amb l’arribada de Manel Bustos com president de la entitat, a l’any 2004. Es a dir, el jutge ha investigat 2011 i 2012, però segons l’atestat dels Mossos, sembla ser que tot podia haver començat al 2004, per tant si fossin  investigats els altres sis anys anteriors, es podrien trobar que els sobresous totals sumessin 1.600.000 euros.

Resulta curiós, que ara la gran majoria d’aquests alcaldes assenyalats pel informe judicial, derivat del cas “Mercurio”, diuen haver sofert una amnèsia sobtada i no recorden haver-ho cobrat.
Potser que mirin pels calaixos de la FMC, no sigui que erròniament s’hagin quedat per allí despistats els 400.000 euros. 
Quines coses passen: estaven cobrant un sobresou i no se’n adonaven?  Queda algun ingenu encara, que es pugui creure aquesta farsa?

Es de suposar, que si a algú li arriba un import abonat en el seu compte i no sap el que és, el que fa, es anar al banc (ja que acceptar-ho pot comportar un greu risc legal) i comunicar-li que aquell import no correspon a cap compromís pendent de cobrar i que per tant, el que procedeix es la retrocessió de la quantitat cobrada erròniament, sent el banc qui té l’obligació de retornar-la al seu lliurador.
Penso que quan algú i durant dos anys, va reben transferències dineràries que no li pertoquen i no manifesta la seva disconformitat, està implícitament donant el seu consentiment a aquests sobresous. De cap manera poden al·legar ignorància.

I aquí com deia aquell periodista: si no ho sabien molt malament i han de plegar tots per haver demostrat ser uns ximples i uns inútils. Ara bé, si ho sabien, pitjor, molt pitjor i per tant, també haurien de dimitir. És clar que per a fer tal cosa, s’ha de tenir una mica de sentit de la vergonya.

Portem trenta-sis anys de democràcia, però continuem tenint un país de pandereta. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]