martes, 15 de julio de 2014

Des de la meva finestra


Retallades: per uns, sí, per altres, no

Les retallades que ens aplica Mas des de la Generalitat,  ens perjudiquen directa o indirectament a tots, començant per la Salut Pública, continuant per l’Educació, pels ajuts a la Dependència, a la subvenció de lloguers socials, etc.
Les retallades han estat aplicades pràcticament en tots els àmbits de caire social.
Però anem a pams: les retallades han estat per a tots?
No. Sembla ser, que hi ha sectors que estan blindats contra retallades, veieu sinó, el que publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. Núm. 6659  de 8 de juliol de 2014:

Resolució del 17 de juny, per la qual es dona publicitat a les subvencions concedides pel Departament d’Empresa i Ocupació durant l’any 2013.
Subvencions directes atorgades mitjançant resolució a: 
Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC)  22.000 €, amb la finalitat de, “Seminaris de capacitació de membres de comitè d’empresa i delegats de prevenció”.

Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT)
1.050.893,52 €, amb la finalitat de “Ajuts participació institucional dels agents socials”.

Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT)
232.506,81 €, amb la finalitat de “Projecte acreditacions professionals 2013”.

Confederació Obrera Nacional de Catalunya, (CONC)
1.093.783,42 €, amb la finalitat de “Ajuts participació institucional dels agents socials”.

Confederació Obrera Nacional de Catalunya, (CONC)
231.380,63 €, amb la finalitat de “Projecte acreditacions professionals 2013”.

Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC)
536.169,24 €, amb la finalitat de  “Ajuts participació institucional dels agents socials”.

Foment del Treball Nacional, 1.608.507,71 €, amb la finalitat de  “Ajuts participació institucional dels agents socials”.

A la vista de tot, sembla que les retallades a la Sanitat Pública (per posar un exemple que crec que a tots afecta), són unes retallades molt concretes, menys llits, menys metges, ampliació de llistes d’espera. En canvi els conceptes pel que es donen aquestes subvencions directes atorgades des de la Generalitat, estan al meu entendre, justificades amb uns conceptes eteris i prou ambigus.

I perquè el president Mas des de la Generalitat, no ens explica amb tota claredat, a que es dediquen específicament aquests diners?
És clar que, quedaria com molt malament, que en una època de crisi i amb tanta gent a l’atur, en la que a tots ens aplica retallades, es dediqués una gran quantitat de diners, comprant allò que en diuen d’una forma eufemística, “pau social”.

Dit d’una altra manera, la llei obliga a publicar el nom de la persona o entitat subvencionada, l’import i el concepte justificatiu. Però em pregunto, si baix aquests conceptes tant poc explicatius, no s’estarà amagant el finançament d’uns aparells sindicals i patronals

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]