miércoles, 25 de junio de 2014

La Tira


Greus problemes de convivència a la Mariola

A primers de 2003, ens varem reunir amb un grup de veïns de la Mariola, qui ens van referir una queixa:
Fa bastants anys que a la barriada de la Mariola, hi habiten uns grups de persones, que no són massa amics del recte compliment de la llei i provoquen greus problemes de convivència. També pensen que les autoritats ho saben, però fan com que miren cap un altre costat. I els que han viscut al barri des de tota la vida, encara que s’han queixat a les autoritats, només els hi queda que aguantar i aguantar. Ens van explicar que hi ha policia que no vol venir a patrullar pel barri, perquè no volen problemes.

Ens van comentar, que els veïns del barri han anat marxant en veure la degradació que està sofrint, i els que hi queden, és perquè no tenen diners i no poden marxar.

Des de llavors, la situació sembla haver anat a pitjor, així ens ho ha va fer saber una persona jove que va tenir de marxar d’allà fa un parell d’anys, al rebre amenaces de mort. Hens va comentar que si vius allí i veus vendre droga, tens de mirar cap un altre costat, perquè si els hi crides l’atenció pot passar que tinguis de marxar del barri.

Sabem mitjançant persones de confiança que en aquest barri es venen tot tipus de substancies estupefaents, que els venedors les guarden en pisos buits que ocupen il·legalment i que per les nits es fan baralles de gossos il·legals amb fortes apostes. Això segons ens diuen, és el dia a dia del barri, però la policia ben poques vegades patrulla per allí. Els veïns ja estan cansats d’avisar a la policia i comprovar com aquesta demostra tenir ben poc interès en solucionar els problemes legals que tenen al barri.

El PP va instar una moció al Plenari de l’Ajuntament, que demanava incrementar la vigilància al barri de la Mariola i també un protocol d’actuació conjunta de les Regidories de Seguretat i Benestar Social. L’equip de Govern del PSC va desestimat les propostes, perquè diu haver fet totes les actuacions necessàries per incrementar la seguretat a la Mariola, però va aprovar demanar una patrulla permanent dels Mossos al barri. Es a dir, al barri tot està bé però l’alcalde viurà a la zona alta de la carretera d’Osca, i no viurà a la Mariola. En qualsevol cas, el que fa l’alcalde es passar-li la patata calenta a un altre, en aquest cas, a la policia dels Mossos.
Per la seva part, CiU que va donar suport a la moció, ha admès que incrementar el nombre de policies al barri pot donar una major sensació de seguretat, però que amb això, la feina no estaria acabada.

El cos de la Guardia Urbana de Lleida, ja comença a estar format per bastants agents, encara que no els veiem patrullar gaire pels carres de Lleida. Davant d’això ens preguntem: si tenim un barri conflictiu i a la vegada tenim un cos de la Guardia Urbana considerable, perquè no poden instal·lar una mena de Comissaria u Oficina de la Guardia Urbana a la Mariola, per tal de tenir presencia policial permanent al barri? Caldria preguntar a l’alcalde, en ser ell el Cap de la Guardia Urbana que paguem entre tots, perquè no es pot fer tal cosa? O és que ja troba bé, que allí continuï havent un gueto?

És clar que últimament l’alcalde Ros està molt ocupat amb un tema d’Estat, doncs el passat dijous va tenir d’assistir al Palau Real, a la recepció que van fer el nous reis, a qui segons diuen, en aquell “besamans” va saludar efusivament. Es a dir, un independentista que va a retre homenatge a la corona. Ell sempre fa el mateix, posar una espelma a deu i una altra al diable. Espelmes si que en sap posar, però enviar Guardia Urbana a la Mariola, no. Ros és així. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]