miércoles, 11 de junio de 2014

Desde la meva finestra


Duran, un gran comediant 

Resulta difícil recontar quants cops ha anunciat Duran que deixava els seus càrrecs. Les relacions entre UDC i CDC sempre han estat difícils. En el fons fa l’efecte d’estar-se comportant com un matrimoni de conveniència, no es cauen bé, però es necessiten.
Duran tampoc té massa pau dintre les files de “unió”, però és que a més, en una de les últimes assemblees que va tenir lloc a Lleida, part de la militància la va emprendre durament contra ell, qui aguantà estoicament tot el que alguns militants portaven al pap.
A mantenir la serenitat  ajuda l’experiència. Des de que ell sent jove, residia en un centre religiós de Lleida on practicava la seva oratòria davant els seus companys fins ara, han passat uns quants anys. Ara ja té molta experiència i no l’amoina gens ni mica que uns militants li cantin les seves veritats. Duran avui, ja té molta pràctica, ve a ser tot un veterà.

El passat diumenge va saltar la noticia (una vegada més) sobre la intenció de dimitir dels seus càrrecs. Imagino que immediatament els telèfons van començar a funcionar fins  treure fum. Hores després, un portantveu de CDC va declarar sentir-se perplex davant aquesta noticia.
Va tenir de sortir a corre-cuita, la Vicepresidenta Ortega a la TV per puntualitzar que la decisió no era ferma.
El dilluns per la nit, en certa cadena de televisió va sortir Jordi Pujol carregant contra Duran sense misericòrdia.

No és fàcil fer d’endevinador, però podem estar segurs, que la noticia  de la possible dimissió d’en Duran, no se la van inventar els periodistes. A més no va ser desmentida, ens al contrari, ell mateix va comentar que CiU no és la mateixa que fa cinc anys. Per tant, la noticia era tant certa com la rectificació. Però segons diu ara el seu autor, podria no ser més que una decisió aplaçada. És allò d’un pas endavant i un altre endarrere, com sempre.

No sé perquè, però Duran ha tingut sempre com una etiqueta de persona sensata, quan jo sempre l’he vist com un comediant que quan arriba davant d’un tema delicat sempre practica l’ambigüitat. Tant és així que en aquests moments, ell mateix ho està demostrant: va votar la Constitució (amb monarquia inclosa) i ara anuncia que s’abstindrà de votar una llei de successió, que no és ni decidir entre monarquia o república, ni entre Constitució sí o no.

De moment Duran ha donat un cop de puny a sobre la taula, doncs diuen que està molt fart d’aguantar el tenir de fer d’escolanet del quixot republicà Junqueras.
No hi ha dubte, de que si ell plega es pot produir una trencadissa entre els dos partits, CDC i UDC, la qual cosa complicaria i molt, la qüestió sobiranista.

Duran mentre es declara no independentista, diu estar a favor del dret a decidir, però ell tot i fent ús del seu dret a decidir, ha decidit demostrar i recordar que ell és en aquest moment una peça clau. Aquí estem aplicant ja el dret a decidir en tots els àmbits, fins i tot pot ser utilitzat  electoralment parlant, per deixar a CiU reduïda a la mínima expressió. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]