jueves, 19 de junio de 2014

Des de la meva finestra


Ajustament de comptes de Durao Barroso 

Dilluns, el encara president de la Comissió Europea, Durao Barroso, va tenir una intervenció en el curs d’estiu que organitza cada any la Universidad Internacional Menendez Pelayo, va assenyalar al ex president Zapatero i al ex governador del Banc d’Espanya, Fernández Ordoñez, com responsables de la crisi que estem patint en aquest país. En poques paraules, va culpar a l’equip polític i econòmic, de no haver volgut reconèixer i solucionar el forat econòmic que tenien les caixes d’estalvis.

Barroso va voler explicar, que de la crisi no és culpable l’euro i que fins i tot, hi ha països fora de l’euro que també estan fent ajustaments. Desprès la seva intervenció va anar pujant de to, fins explicar que:
“Recordo que abans de 2012, traslladàvem a Espanya la nostra preocupació per la situació de les caixes d’estalvis. Preguntàvem al regulador que havia rumors de mercat, en el sentit de que aquestes institucions no estaven en bona situació. Però la resposta que ens donaven era que la situació de les caixes era perfecta i que Espanya tenia el millor banc central del mon”.
“Y aquestes respostes ens les donava el millor banc central del mon”.
“En aquells moments, el president Zapatero asegurava que Espanya tenia un sistema financer de la Champions League. També Fernandez Ordoñez feia un anàlisi dient que, tenien el millor sistema financer del mon”.
“La població es tindria de preguntar, per què hi ha crisi a Espanya. I de qui és la responsabilitat de la bombolla immobiliària a Espanya”

Encara que a finals del seu mandat, ja que ignoro el perquè ha tardat tant en dir-ho, Durao Barroso ha explicat la seva versió. Una versió que sembla estar totalment d’acord amb la realitat i amb tot el que hem anat veient aquests últims anys.
La prova de la nefasta i vergonyosa gestió de Jose Luis Rodríguez Zapatero i el seu supervisor financer, Fernández Ordoñez, la tenim en que van portar, no només  a les famílies i al país a la ruïna, sinó que a més, el seu model de caixes d’estalvis descontrolades, va requerir la injecció  de 41.000 milions d’euros procedents de Europa, per tal de sanejar els seus balanços enfonsats. 
Zapatero i F. Ordoñez, quins dos trilers estan fets. I no se’ls hi demana cap responsabilitat?

Tal vegada a Durao Barroso, li va faltar dir una petita cosa per rematar la tarda: demanar al PSOE, que ja que es troba immers  en el procés d’haver de triar nou Secretari General, si es plau, que no triïn un altre Zapatero, amb un ja en tenim prou i ens en sobra per anys. La desfeta del país ha estat molt forta.


“Estamos en la Champions League de la Economia Mundial”

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]