martes, 20 de mayo de 2014

Des de la meva finestra


Un clima social gens recomanable

Uns comentaris que semblen delictius, fets ens les xarxes d’Internet sobre l‘assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, ha fet posar en guàrdia al Govern del PP, qui sembla voler iniciar una croada per eradicar, comentaris insultants u ofensius en les anomenades xarxes socials. Però no recordo haver vist la mateixa reacció davant un mastegot propinat per una dona agressora al Pere Navarro, per exemple.

Navarro tot i queixant-se de l’artificial clima de tensió que es viu en la societat catalana, es va lamentar, de tenir de ser ell, sent l’agredit, qui es va tenir de defensar perquè “per determinats sectors a Catalunya, es pitjor denunciar el clima de violència, que la violència mateixa. Hi ha gent aquí, que comença a argumentar que si no es pot fer la consulta per medis legals, s’hauria d’anar pensant en mètodes més expeditius".

Els desafortunats comentaris escrits a les xarxes socials sobre la mort de Carrasco, evidencien de forma nítida el clima d’odi que hi ha en vers de certs representants polítics. Escriure allí on la van assassinar,  “Aquí murió un bicho”, expressa el clima de degradació ètica en el que estem vivint.  
Ni es pot agredir a un representant polític encara que no estiguem d’acord amb allò que defensa, ni es pot assassinar a ningú per cap motiu, ni tant sols perquè la filla de la acusada perdés el lloc de treball.
De la mateixa manera no es poden fer comentaris delictius en les xarxes socials. Però tot plegat, aquest seguit de coses ja estan tipificades en el codi penal, per tant no cal fer ara a corre-cuita una llei per emmordassar les xarxes socials: hi ha llibertat d’expressió dintre d’un respecte a les persones i a la llei, i quan algú creu que això es conculca i el perjudica, hi ha el codi penal.

De tota manera, el que ha de fer la classe política està molt clar i és: donar exemple, donar exemple i donar exemple. Crec que si la classe política és capaç de donar un bon exemple ètic, automàticament notaríem una gran millora.   
Per dir-ho clar, no es pot enganyar sistemàticament al poble, ni es pot governar amb la corrupció a la mà. Mentre hi hagi aquest clima, continuarem veient a la classe política no com una solució, sinó com un problema.
Aplicar en massa cassos, allò del “Todo vale”, crea desafecció, desconfiança i potser també per algú, pot arribar a justificar qualsevol cosa, com els comentaris desafortunats que hem vist.
Els governs, els governants i els partits polítics, comencen a estar sotmesos a un procés de descrèdit, casi d’un qüestionament sistemàtic.

Malgrat tot, no és posant més mesures repressives per emmordassar als llenguallargs que es passen de mida, com es podrà resoldre aquesta situació, sinó assumint responsabilitats, apostant per la legalitat, la serietat i l’enfortiment de la democràcia, tot sense oblidar, que el primer ha de ser les persones i no els interessos, quan els interessos van per davant de les persones, aleshores arribem a la tant lamentable situació social que tenim en aquests moments.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]