lunes, 26 de mayo de 2014

Des de la meva finestra


La ressaca electoral 

A Catalunya els partits sobiranistes van encarar aquestes eleccions en clau d’eleccions autonòmiques, on el primer punt, el segon i també el darrer, era “el dret a decidir”, como si els 800.000 aturats que tenim a Catalunya, estiguessin en condicions de decidir, si volen anar dema a treballar o no. Com si poguéssim decidir si volem estar o no en les llargues llistes d’espera santaires. Com si poguéssim decidir si moltes famílies poden decidir si són desnonades o no. Com si poguéssim decidir si volem percebre o no els ajuts a la dependència. Com si poguéssim decidir, si volem tenir un mercat de treball precari o no, o si poguéssim decidir si volem pagar més impostos o no, o si poguéssim decidir si volem o no, millor educació o més retallades en serveis socials  bàsics.
Però es treu constantment a passejar el “dret a decidir la independència”, sense explicar, que la precarietat i la crisi que estem patint, la tindríem també en una Catalunya independent i segurament en major mesura. Això sempre s’amaga i en resum, tot és com una enganyifa.

Ja ho deia el nazi Göbbels, que una mentida repetida mil vegades s’acaba tenint per una realitat, el que passa, és que la realitat és tossuda, i una mentida sempre acaba sent una mentida. CiU que des de sempre ha estat un partit de poder a Catalunya, va encarar aquestes eleccions amb un lema: “Guanyem-nos Europa”. El que ara no poden negar es que no han guanyat. El que no poden negar és el seu fracàs, ja que s’han quedat amb els mateixos diputats que ja tenien, però compte, CiU ha deixat de ser la primera força política a Catalunya, ja que li ha passat al davant ERC, qui sibil·linament, ha anat recollint molt vot convergent. No oblidem que és la primera vegada que ERC guanya unes eleccions des de la transició. 
Pel que fa a l’anàlisi d’en Mas sobre els resultats, quan suma el percentatge de vot de CiU, més el de ERC, més del de ICV, resulta ser també una mentida, ICV ha estat sempre el partit més crític amb CiU, en tenir-los per un partit de dretes (i no s’equivoquen), per tant aquesta suma majoritària que fa Mas no és real i em sembla senzillament no voler reconèixer, que han fet un pa com una coca.
No es pot explicar als electors constantment el conte de la lletera, perquè a la llarga es veu, que només era un conte.
Per tant, m’imagino que dintre de CiU hi haurà una mica de “marro”. Hi deu d’haver tant de marro, que ahir el patriarca Pujol en la nit electoral i com era costum, no va acompanyar a la cúpula presidida per Mas, deu de ser veritat, que fa molt de temps que no es parlen.

Destaquen els bons resultats de Podemos. També treu bon resultat Ciutadans i baixa bastant a Catalunya el PP, però encara baixa més el PSC.
Dintre el PP hi haurà també una mica de marejol, pels mals resultats obtinguts a Catalunya i Andalucía, però dintre del PSOE hi pot haver maregassa. Rubalcaba, millor que es posi les barbes en remull. Això per no citar la forta maregassa que hi haurà dintre el PSC.
Rubalcaba es podria veure en la tessitura d’haver de dimitir, encara que es podria donar el cas, de que Pere Navarro l’hagués de copiar.

Algunes de les conclusions que se’n poden extreure són: que el col·lectiu sobiranista no forma majoria, i per tant queda al descobert una altra mentida de Mas-Jonqueras. Que ERC ha passat a ser la primera força de Catalunya i que el bipartidisme nacional sembla estar-se fraccionant, encara que a nivell de Parlament Europeu seguirà funcionant.  El més preocupant a nivell europeu potser sigui, que el Front National de Le Pen guanyi les eleccions a França. Serà que els dos partits majoritaris, no han escoltat prou als francesos? No oblidem que en general, l’electorat francès no té cap problema en emetre un vot de càstig. Tal vegada aquí estigui començant a funcionar el mateix procediment.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]