jueves, 15 de mayo de 2014

Des de la meva finestra


Un frau amb falses empreses

Acabem de saber sobre un nou frau: la policia ha detingut a 740 persones per frau a la Seguretat Social, però és que les imputades en total són 1.240. Segons les investigacions, es dedicaven a obtenir altes en la Seguretat Social per a obtenir autoritzacions de residència i poder obtenir o cobrar prestacions. En total, creuen que han pogut defraudar poc més de 20,5 milions d’euros al tresor públic, creant empreses fictícies.

Segons els informes policials, hi ha implicades unes 135 empreses, que suposadament es dedicaven a jardineria, missatgeria, neteja, construcció y hostaleria. Estaven radicades a Barcelona, Madrid, Valencia, Castellón, Alacant, Granada, Jaen i Guadalajara.     

La manera de defraudar sempre era la mateixa: falses empreses, que sense tenir cap activitat mercantil, donaven d’alta il·lícitament, a treballadors per tal de obtenir prestacions improcedents, o autoritzacions de residencia i treball per a estrangers. Les 8.400 altes fraudulentes, haurien proporcionat més de 2.100 prestacions o subsidis d’atur i uns 360 estrangers haurien obtingut documentació per a regularitzar la seva situació.

No s’ha dit de moment, des de quan es venia fent aquest frau, però crida l’atenció els 20,5 milions d’euros defraudats a les arques públiques. Això vol dir que és l’operació d’aquest tipus de major envergadura que ha descobert la policia.
Costa d’entendre, que es pugui fer aquest frau sense que es detecti al primer moment, es a dir, que no hi hagi un sistema de verificació o comprovació, que impedeixi aquests robatoris.
També costa de creure, que tenint Hisenda un ordenador tant potent com diuen, se’ls puguin escapar aquests fraus, que per altra banda, són ben fàcils de detectar amb la simple visita presencial d’un inspector de Treball.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]