viernes, 30 de mayo de 2014

Des de la meva finestra


El que demostra el Gamo-Sants
Segurament que molts recordem el que va passar al mes de gener al barri burgalès de Gamonal. Una gran quantitat de veïns es manifestava cada nit per mostrar el seu rebuig a un projecte viari de l’Ajuntament, que no agradava als veïns del barri. Com sigui que l’Ajuntament no els hi feia cas, van iniciar unes manifestacions diàries fins que van aconseguir que l’Ajuntament retirés el projecte. 
Però això va comportar, que un grup nombrós de persones violentes organitzades, aprofitaven les manifestacions per muntar greus aldarulls a la zona. Ara està passant el mateix al barri de Sants, i alguns ja ho han batejat com el Gamo-Sants.

Va haver una sentencia del Tribunal Suprem, la qual diu que l’edifici anomenat Can Vies, es té d’enderrocar, per tant es va procedir a desallotjar i començar a enderrocar, però hi havia un grup de “okupes” que el tenien ocupat des de feia 17 anys. La decisió del Tribunal Suprem va estar contestada al carrer per un nombrós grup de joves que amb la cara tapada, es van enfrontar violentament amb la policia, amb els Mossos.
Els enfrontaments es venen produït des de fa quatre dies i sembla que no porten massa intencions d’afluixar. De moment es parla de que hi hagut 34 detencions, 13 policies ferits, 67 contenidors de brossa cremats, una excavadora i una furgoneta cremades i altres desperfectes tant en mobiliari urbà com en aparadors de botigues.

Sembla que els Mossos es veuen incapaços de resoldre el problema. Fa quatre dies que va dimitir el director de la policia, Josep Prat, segons ell “per motius personals”, quan la veritat és, que s’havia assabentat de que ERC i ICV havien registrat al Parlament una moció per votar la seva destitució.

Els aldarulls de Sants són un problema greu, perquè ni les autoritats, ni els violents semblen tenir ganes de cedir en les seves pretensions.
Algú va dir, que a grans problemes, grans solucions, per tant deixeu-me plantejar que trobo a faltar una iniciativa que intenti resoldre aquest problema: que els dos líders de Catalunya, els dos herois de la “consulta i el procés”, Artur Mas i Oriol Junqueras, es posin enfront els violents amb tots els seus arguments, i si fa falta, portant les banderes estelades a la mà, els convencin de que desisteixin de la seva violència, ja que amb la consulta i la independència tot quedarà resolt.
Ambdós, Mas i Junqueras, no fan més que dir-nos que ells solucionaran tots els problemes que tenim els catalans, aleshores doncs mira, aquí tenim un problema per solucionar, i aquí tenen tots dos, una ocasió d’or per demostrar que efectivament saben solucionar els problemes dels catalans. Fins i tot, els hi poden comunicar que en la propera república catalana que ells projecten, els aturats i els pensionistes cobraran més, com diu Puig.
I com és que Mas i Junqueras amb el seu carisma, no van a “dialogar” amb els manifestants? No serà que no tenen ni idea de com resoldre el problema, i a més ho estan demostrant?
I no serà que la seva capacitat per solucionar els problemes dels catalans, no és més que una teoria que mai podran demostrar, es a dir, no és més que una “fantasmada”?

Jo em pregunto: i fins ara aquests dos, quin problema ens han solucionat als catalans?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]