lunes, 28 de abril de 2014

La Tira

L’escàndol dels pàrkings on s'aparquen privilegis 

A meitats de mes, vam saber que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, havia anat a la Xina, per assistir a un acte doctoral a l’Institut  Cervantes de Pekín. El motiu, investir doctor honoris causa a un hispanista xines.

L’alcalde, va remarcar en el seu discurs, que “és molt important per la ciutat i pel país en general, tenir una relació en distints àmbits empresarials i de la investigació amb distintes universitats xineses”. 

I ja que l’alcalde va parlar d’investigació, resulta que a Lleida, es veu que va haver una investigació (no sabem si universitària o no), que acaba de treure a la llum un altre escàndol lleidatà: hem llegit a la premsa, que alguns pàrkings de la ciutat no pagaven l’Impost de Bens Immobles (IBI), com tampoc pagaven la taxa de gual pel seu accés, es a dir, perquè els automòbils xafessin la vorera.

Hi ha pàrkings d’aquests que no pagaven, que porten trenta anys funcionant i resulta que fins ara, no es donen compte de que no pagaven aquests impostos?

És molt possible que ara l’alcalde tot i posant cara de bon xicot despistat, com en altres ocasions, digui que no sabia res. Doncs mira per si de cas, pot ser que en comptes d’anar a la Xina, es preocupés de saber que passa en l’Ajuntament del qual és alcalde. A la fi i al cap, és la seva responsabilitat. Sí, però anem a veure:

Els veïns de Lleida hem tingut de pagar sempre el rebut anual de l’IBI, tot i sabent que és un dels més alts d’Espanya.

Els veïns de Lleida, que tenim un local comercial on hi tanquem el cotxe, o les comunitats de veïns amb pàrking, hem tingut de pagar en tots aquests trenta anys, el rebut anual del gual corresponent, que no és barat, per poder xafar la vorera amb els cotxes.

Però vet aquí, que hi ha uns pàrkings en sol públic, que exploten empreses privades, que misteriosament estaven exempts de pagar aquests dos impostos.

Com és possible tal cosa, si tots hem de ser iguals davant la llei?

L’alcalde va dir a Pekín, “es important per la ciutat...” , però potser no sigui tant important per la ciutat, investir doctorats a la Xina, com que a Lleida tothom pagui els seus impostos. I si hi ha privilegiats que no paguen, això fa bastanta pudor.

I aquí només hi ha dos possibilitats: la primera, que l’Ajuntament per error u omissió, no hagi controlat l’impagament d’aquests impostos, un supòsit que sembla improbable.
I la segona, que s’hagi permès l’impagament d’aquests impostos.

Hem de dir, que la responsabilitat legal de l’Ajuntament recau en l’alcalde, i si la causa del NO COBRAMENT  d’aquests impostos esmentats, fos deguda al primer supòsit, estaria malament, molt malament, però si ha estat el segon, fora pitjor, molt pitjor.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]