jueves, 24 de abril de 2014

Des de la meva finestra


Més problemes per Navarro

El passat dimarts, deu membres de la Executiva del PSC a Girona, van dimitir del seu càrrec, entre ells, Joaquim Nadal, ex conseller, el seu germà Manel, ex diputat i la portaveu del PSC en l’ajuntament de Girona, Pia Bosch.
Amb aquesta dimissió en bloc, es va fer visible que continua el malestar dintre el partit socialista català.

La qüestió pel dret a decidir, ha alineat a la militància en tres bàndols: els que estan per defensar la independència de Catalunya, els qui hi estan radicalment en contra i un altre grup, el dels confosos, que es mira la baralla dels primers des d’un costat, en principi neutral.

Rubalcaba es va reunir amb Navarro i allí van escriure l’estratègia del PSOE, davant el sorollós dret a la independència. La sortida només podia ser un unànime “Dret a decidir, no”, o en altres paraules, independència, no. Si no hagués estat així, el PSOE podria haver quedat molt malmès electoralment parlant.
Però aquesta no és en absolut la visió, ni dels quatre diputats del Parlament (contant a Ros que va tenir que dimitir), ni dels deu responsables de la Executiva de Girona. La tossuderia (juntament amb la manipulació), sembla ser la qualitat més visible del col·lectiu secessionista.

Serà veritat això que es diu, de que Navarro ha tingut d’escriure un llibre, dient no a la independència, però sí a un model federal (que ve a ser poc més o menys, com tot està ara), per poder col·locar-se en un terme entremig, tot intentant mantenir al seu costat als militants i votants confosos, o neutrals? El publicar aquest llibre, formava part també de l’estratègia del PSOE?

Ahir Navarro, va fer unes declaracions ben dures, la qual cosa dona la mida del fort enfrontament intern que hi ha en aquests moments entre els dos grups més antagonistes: el sector oficialista i el sector independentista.
Navarro va declarar: “Comprenc que al partit hi hagi persones que no estan d’acord amb processos de democràcia interna, que es veritat són un canvi radical en la vida del partit. Però hem de continuar amb aquest treball d’obrir el partit als ciutadans, explicar les nostres propostes y escollir als nostres candidats en primàries. Si algú no comparteix processos de democràcia interna, és el seu problema”.

Tot plegat, la situació està ben clara, tenen controlat que el sector oficialista és majoritari (Navarro va ser escollit com a candidat amb un 73% del consell nacional per les eleccions de novembre de 2012) i aleshores volen impulsar primàries internes per treure a tots els càrrecs de les executives o noms de les llistes, que formin part del sector  independentista. Balmón, alcalde de Cornellà i actual número dos del PSC, va declarar ja fa temps, que de vegades en els partits, hi ha gent que sobra.

Aleshores els independentistes veien que tenen la partida perduda i que aviat els trauran, el que fan és marxar ells primer, perquè no pugui ser dit que els han fet fora.

Els que van dimitir, ho van fer titllant al PSC d’incomplir el seu propi programa electoral, on surt que defensarien el dret a decidir, el que no diuen, és que aquesta qüestió la van posar ells mateixos amb calçador.

No sabem si els problemes per Navarro poden acabar-se aquí, o si és que encara li poden posar més travetes, en el cas de que els independentistes aconsegueixen organitzar-se, quan es vegin tots apartats dels centres de direcció del partit.

En un altre indret també passen coses similars: la majoria de la Executiva del PSC-PSOE a La Gomera va dimitir ahir en bloc. Set membres canaris de la Executiva, van dimitir per no estar d’acord amb el seu Secretari General a qui acusen d’inactivitat orgànica, d’absència de debat intern i de ser tractats no massa bé.

Segurament que en el fons, les formes de funcionament, són formes o maneres que sempre s’havien utilitzat, la diferencia està en una pèrdua de vots, que es tradueix també en una pèrdua de poder, la qual cosa comporta automàticament, no tenir càrrecs institucionals per a repartir entre militants del partit. I aquesta qüestió deslliga molt els nervis, a la vista està.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]