jueves, 17 de abril de 2014

Des de la meva finestra


La tossuderia, principal eina de l’imaginari independentista

La tossuderia del entorn secessionista català sembla ser inacabable. Segons diu un alt càrrec de Brussel·les, no poden comprendre, com el Govern català no entén el que ja se li ha dit en diverses ocasions, que si Catalunya sortís d’un país membre, quedaria automàticament fora de la Unió Europea, i això comptant amb que no hi hagués cap país membre que si oposes, tardaria una vintena d’anys com a mínim per a poder tornar a ingressar.
Recorden que a més, el president de la Comissió Europea, Durao Barroso, en tres ocasions no va voler rebre a Mas, qui havia demanat una entrevista per parlar-li del seu sobiranisme.

Fa un parell de dies un portaveu de la UE va desmentir un altre cop, al grup d’assessors ben pagats del tripartit independentista: CiU-ERC-ICV.
Però Francesc Homs, el portaveu del Govern diu que això no és problema, perquè “el que digui el portaveu de la CE és irrellevant”. Molt bé home, i el que diu vostè és rellevant?

La tossuderia és la principal qualitat de l’independentisme català, però hi ha una altra cosa, que son les despeses que a tots ens comporta aquesta inútil tossuderia.
L’últim que s’ha sabut, és que Mas ha destinat molts diners en Governs i medis informatius estrangers. Es veu que el portaveu del Govern de la Generalitat, Homs, va anunciar en seu parlamentaria, que s’havien gastat 360.000 euros en contractar a un grup de persones influents, Independent Diplomat, ID, per tal d’intentar buscar aliats internacionals que recolzessin el procés de escissió catalana. 
Ara el portaveu del PP al Parlament, diu que han tingut accés als documents signats amb aquest grup, ID, “i podem concloure, que el portaveu Homs ha mentit”. Diuen que la Generalitat en comptes d’haver gastat 360.000 euros en aquesta campanya, realment n’ha gastat 720.000. Es a dir una partida de 72.000, més una altra de 648.000.

El portaveu del PP diu que Homs a mentit en seu parlamentaria, sí i a ell què?
En qualsevol país de la UE, el descobriment d’una mentida com aquesta faria trontollar al Govern i algun alt càrrec hauria de dimitir, sinó que potser hauria de dimitir fins i tot el propi President.
Però en el nostre país, la mentida, la corrupció i la manipulació no paguen cap peatge, a menys de que caiguin en mans d’un jutge recte i valent.

Aquí no tolerem els mals gestos dels futbolistes per exemple, però en canvi als ciutadans no ens importa que els politics que ens governen, estiguin esquitxats per la mentida, la corrupció i la manipulació.
Aquest ve a ser, un dels pilars fonamentals del moviment independentista: saben que no els hi passarà res.

Als que sí ens pot passar alguna cosa desagradable és als ciudatans, que tenim de suportar llistes d’espera llarguíssimes a la Sanitat, que hem de suportar no percebre els diners per la dependència de la gent gran, que estem passant per les retallades sanitàries, educatives i de tot tipus, mentre CiU i ERC des del Govern, es gasten els diners en altres coses. La qual cosa vol dir, que per a ells, és molt més important una hipotètica independència, que les necessitats dels ciutadans, i si algú no es ates sanitàriament com calia, per exemple, i es mor, doncs haurà mort en nom de la independència.

En aquests moments s’està coent ja, la futura unitat bancària europea, que posarà al Banc Central Europeu, com a autoritat bancària europea, en conseqüència, la normativa bancària serà igual per a tots.

Dintre de no massa temps (i alguns països com Alemanya tenen moltes ganes) endegaran la unitat fiscal.
Quan aquesta unitat fiscal europea estigui en funcionament, em pregunto que passarà per exemple, amb els règims fiscals privilegiats del país Basc i Navarra? I que passaria amb la fiscalitat d’una Catalunya independent? Doncs simplement, que haurem de ser tots iguals. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]