lunes, 31 de marzo de 2014

La Tira


L’Aeroport d’Alguaire, un monument al malbaratament

L’Aeroport d’Alguaire va néixer sense projecte de futur, es a dir, es va dissenyar i construir des de les ànsies més fosques i més inútils pels ciutadans. I fins que no es demostri al contrari, es pot dir, que l’únic benefici que ha produït, és el benefici industrial de la seva construcció, el que va aconseguir l’empresa constructora.

Es diu pomposament que ve sent utilitzat per una minoria de viatgers, però aquesta eufòria ridícula, no es contraposa als 107 milions d’euros que ens va costar, ni als milions que ens ve costant cada any el seu manteniment. L’Aeroport d’Alguaire és sens dubte un forat negre per les arques públiques catalanes. I costa molt d’entendre aquesta situació: en primer lloc, quan l’Administració ha de fer un projecte amb un cost similar, està obligada a obtenir un informe tècnic, que avali la seva viabilitat, necessitat i fins i tot, utilitat del projecte. Ens sembla que és impossible, que l’informe tècnic que aconsellava portar a terme aquest projecte, pogués dir, que era un projecte viable, necessari i útil i en cas de que ho posi, sens dubte era una enganyifa i una manipulació.
I vist el que està passant amb aquest aeroport, creiem que la Fiscalia Anticorrupció, i fent us de la seva obligada funció de defensar l’interès públic, ha de prendre cartes en l’assumpte, demanant a la Generalitat els informes tècnics que aconsellaven construir aquesta infraestructura, per tal de cridar a declarar als qui signen aquests informes i depurar responsabilitats si escau. Qui sap, potser aquests en veure’s cridats a declarar, explicarien qui els va instar a signar la idoneïtat d’aquest “forat”. 

Ja hem perdut el compte de les solucions que es venen proposant per tal de aparentar que l’aeroport d’Alguaire té una utilitat ciutadana, una utilitat que no acaben de trobar per en lloc. Ara l’ultima ocurrència del nostre Alcalde, Àngel Ros, ha estat que pogués acollir al 2015 una prova aèria, similar a una Formula 1 de les curses de l’aire. 

I algú creu, que aquesta prova, solucionarà el forat econòmic de l’aeroport? Molt ens temem que no, que només és un intent més de justificar allò injustificable a dos mesos d’unes eleccions, tal com és, gastar 107 milions d’euros de diner públic inútilment. I quina raó d’utilitat pública hi havia per a fer tota aquesta despesa?

Molt ens temem, que efectivament, l’Aeroport d’Alguaire, ha estat sense cap mena de dubte, com una Formula 1 del malbaratament. Així que, ja no fa falta que vagin a buscar aquests avions tant ràpids que participen en unes curses, que per altra banda han deixat on les fan, alguns accidents ben greus. L’Aeroport d’Alguarie ve a ser com un monument, Formula 1, al malbaratament dels diners públics.

Si es busca una solució per l’Aeroport d’Alguaire, només cal que el Fiscal Anticorrupció s’interessi pel tema i investigui, i si troba indicis de delicte, en la decisió presa pel anterior Tripartit i l’Alcalde de Lleida, de construir a Alguaire, un aeroport amb diners públics, quan ja es sabia que seria infrautilitzat, pot instar la querella corresponent, doncs sembla ser que algun d’ells, va fent ostentació de riquesa i per tant, potser es podria recuperar part de la inversió. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]