lunes, 24 de marzo de 2014

La Tira


La integració sanitària de la província de Lleida, una altra possible privatització

El govern de CiU ja abans de perdre el poder de la Generalitat al 2003, havia mostrat signes inequívocs de voler privatitzar la sanitat pública, el que va passar en aquells últims anys, és que les enquestes deien que es podien quedar amb menys recolzament electoral i per tant perdre el govern de la Generalitat, com així va ser, i tot aconsellava no emprendre aquesta reforma impopular.

Podem intentar endevinar intencions, simplement recordant que va passar amb la privatització que el tripartit, PSC-ERC-ICV, van fer del pàrking lliure de l’Hospital Arnau de Vilanova. És clar que privatitzar la Sanitat ja sembla una mica més punyent, però han de començar per alguna punta.
CiU al 2002, ja va intentar privatitzar el pàrking lliure que hi havia a l’Hospital Arnau de Vilanova, però la por els va fer desistir. Desprès, qui va privatitzar el pàrking sense cap vergonya ni una, va ser el govern tripartit que els van succeir en el poder.
La trista conclusió, és que els quatre partits politics dels que estem parlant, CiU, PSC, ERC i ICV, tots estaven d’acord en privatitzar el pàrking lliure de l’Hospital Arnau de Vilanova, la prova és no van dir res en contra. De la mateixa manera que possiblement, estan a favor de privatitzar la Sanitat Pública, el que passa, és que casualment i sempre casualment, tots semblen voler estar en el poder, quan es faci aquest canvi. Per què deu de ser?

Tenen raó en expressar el seu temor, els components de la “Marea Blanca” que es manifesten en contra de la pretesa “integració sanitària de la província de Lleida” que proposa ara CiU. Tot sona a allò de “tu ho comences i jo ho acabo”, tot sona a interessos ocults, de la mateixa manera que sonava en el tema de pàrking de l’Arnau, perquè, ens preguntem: podria ser, que l’empresa que té la concessió del pàrking, tingues algun lligam, amb algú del govern tripartit d’aleshores?

I si aquesta “integració sanitària de la província de Lleida”, és recolzada expressament per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, un personatge que està privatitzant el que quedava de pública en l’Ajuntament de Lleida, ja podem endevinar per on van els trets.

L’exemple històric que podem extreure de tot plegat és: Des de la Generalitat: Hem perdut un pàrking lliure i de tots els lleidatans a l’Arnau, que ens el han canviar per un altre privatitzat i caríssim.
Des de l’Ajuntament: Ens han privatitzat el subministrament d’aigua i aquesta empresa ens passa uns rebuts elevadíssims.
Ens han privatitzar la recollida d’escombraries i de la mateixa manera, ens passen uns rebuts molt elevats.
Ens han privatitzat els autobusos de Lleida i tots sabem com van i quin és el seu cost per viatge.
Ens han privatitzat la funerària municipal i tots sabem quin disbarat ens costa un enterrament modest.

Tots són exemples del que suposa la privatització d'allò que era públic. I el que és més greu, en tots aquests casos, ens van dir que es privatitzava el servei, perquè seria millor pels usuaris, la qual cosa ha estat totalment al contrari.

En el cas de la “integració sanitària de la província de Lleida”, tot apunta cap una privatització: és podria tractar de fer un bon “pack” que fos atractiu per alguna empresa (possiblement estigui ja buscada). Pels usuaris, que som els qui paguem la Sanitat Pública, només ens podem trobar amb: tenir de pagar les ambulàncies, tenir de pagar les proves, tenir de pagar part de les estàncies hospitalàries, tenir de pagar un tant per les consultes mèdiques etc.

I en cas d’integrar-ho tot en una empresa encara que fos pública, doncs els treballadors que ara són funcionaris, podrien deixar de ser-ho. Amb Correus ja va passar. També sabem que en una empresa pública, acaben treballant, no les persones que han superat una oposició, sinó personal posat a dit pel poder. És pel que serveixen les empreses públiques, que el poder polític no s’atreveix a tancar.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]