viernes, 21 de marzo de 2014

Des de la meva finestra


Maleni no està conforme

La ex ministra de Fomento que va posar Zapatero, Magdalena Álvarez, està passant per un mal tràngol. Qui ho havia de dir! Ella que havia estat consellera de la Junta de Andalucía, ministra a Madrid i desprès diputada al Parlament Europeu, acabaria sent reclamada i imputada per una “jutgessa atrevida”, sota la sospita de corrupció?

Sempre s’ha dit d’ella, que sent Chaves president de la Junta de Andalucía, la va tenir de posar com a Consejera de Economía y Hacienda, des de 1994 fins al 2004. Es deia que als últims anys, Chaves ja estava fart d’ella, però aleshores se li va ocórrer recomanar-la a Zapatero, tot i fent-li veure que seria una bona ministra.
Van dir les males llengües del moment, que quan Álvarez va marxar cap a Madrid, uns quants alts càrrecs de la Junta amb Chaves al capdavant, van brindar amb cava molt contents.
La premsa va començar a referir-se a Álvarez batejant-la com la Maleni, com burlant-se’n de la desastrosa forma que tenia de dirigir Fomento. Unes de les coses que més se li van reprovar, van ser l’enfonsament de dos túnels de l’AVE, l’enfonsament d’un tram de vies molt prop de Barcelona i la mala gestió sobre l’accident de l’avió de Barajas.

Els problemes que té ara, venen de quan era Consejera de Economía y Hacienda a la Junta de Andalucía, doncs la jutge Alaya, l’imputa el ser l’autora del sistema que va permetre burlar la fiscalització dels ajuts pels EREs fraudulents.
Maleni fa constar en favor seu, el que ella no es va emportar els diners. Però el que no podrà negar, és que va idear un sistema administratiu, al marge de la legalitat que va permetre a uns quants, embutxacar fins uns mil milions de fons públics il·lícitament. Crec que un comportament com aquest, està tipificat en el Codi Penal com una prevaricació. Però en tot cas, fora una prevaricació per afavorir el robatori.
I si això fos així, em tindria de preguntar seriosament: És de persona sensata, córrer el risc de poder ser enxampada en una prevaricació en favor d’uns quants espavilats, o és que pel contrari, una bona part dels fons repartits, retornaven cap al partit en forma de propina? No sembla més creïble el segon supòsit?
I una altra pregunta: Si Chaves estava tant fart d’ella com deia, com s’entén que l’aguantés durant deu anys i no s’atrevís a cessar-la?  Serà potser, que Maleni estava fent una feina beneficiosa pel partit, no exempta de risc? En tot cas, l’actual situació provaria aquesta teoria.

La ex ministra surt fent declaracions televisades, dient que està molt clar que ella no ha comés cap delicte. El que passa, es que la mirada de preocupació no la pot dissimular.

Alaya li ha demanat una fiança de 29,5 milions. Em pregunto, si aquesta jutge faria un auto d’imputació i desprès un altre demanant-li els 29,5 milions, si només tot fos un tema de mania personal contra la ex ministra? En aquest cas, està clar, que fora un delicte de prevaricació, comés per part de la jutgessa.

Álvarez no fa més que declarar-se, poc menys que una víctima de la jutgessa, proclamant la seva “absoluta innocència” i que aquesta fiança es “a todas luces desproporcionada”.

Ja veurem com acaba aquest assumpte, però jo recordo a alguns polítics, que un cop denunciats van mantenir la seva absoluta innocència, però van acabar sent  jutjats, condemnats i empresonats.
Si és cert que Álvarez va dissenyar un sistema per burlar la legalitat, Alaya fa molt bé en imputar-la. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]