jueves, 13 de marzo de 2014

Des de la meva finestra


El pujolisme en caiguda lliure

Corren mals temps per la família Pujol: el patriarca ja no és qui marca els temps, ni qui diu el que toca i el que no, ara els temes a tocar els assenyala un jutjat. Cal dir doncs, que Jordi Pujol Soley, està molt emprenyat.
Ell que va estar l’inventor del pujolisme en totes les seves vessants, ara creu veure’s deshonrat i menyspreat pel “populacho”, i sí que un cop un treballador valent, li va donar un cop desafiant al seu cotxe oficial, aconseguint que Pujol baixés del automòbil i li clavés una forta esbroncada a aquell atrevit. D’igual manera que quant es va tenir d’enfrontar amb els regants del Ter.
Aquest mateix procediment no li va servir però, davant de Montblanc, en baixar de l’helicòpter, quan va rebre una pluja d’avellanes per part dels productors de fruits secs, que el va fer pujar altre cop a l’helicòpter a corre-cuita i fugir immediatament de terres tarragonines.
Però totes aquestes escaramusses només van estar considerades com bretolades per part del patriarca. Ara la cosa és molt diferent, ara qui l’ataca no són uns brètols com deia ell, sinó que és el poder judicial i en aquests, “no toca”, o no si val, a sortir per cames.

El jutge Ruz –de Madrid- està investigant alguns jocs de mans econòmics que va fer el seu fill, Jordi, també conegut pel “marmolista” , a qui jo proposaria  per a ser nomenat  “Mag de les finances”. I és que les seves “gestions de negocis”, li van fer guanyar molts diners. Concretament, ara Ruz, investiga el “com els va guanyar”.

Es diu que al 2008 i en un sol dia, una de les seves empreses, Iniciatives Marketing i Inversions, va guanyar  al 2008 i en només un dia, 12,7 milions d’euros, en concepte de “altres ingressos d’explotació”, quan aquesta empresa per la seva activitat ordinària, va facturar 450.000 euros aquell any.  
Caram, per ser una empresa destinada a “comprar i vendre tota classe de marbres, granits i pedra natural”, trobo que per a tenir un benefici de 12,7 milions, haurien de remenar molt marbre?

El jutge ha trobat, que aquesta empresa  junt amb quatre més, entre 2004 i 2012 van moure 32,4 milions d’euros per 13 països. Sorprenentment s’ ha trobat que totes cinc empreses estan radicades al carrer Ganduxer, precisament al despatx de Jordi Pujol Ferrusola, l’hereu, encara que aquestes cinc empreses no són totes les que surten als papers.

Ja fa uns mesos, el jutge va decidir demanar a uns quants bancs, el llistat de moviments que van tenir aquestes empreses i veurem com acabarà l’assumpte.
Un altre jutjat està també investigant a Oriol Pujol, el petit, perquè sembla ser, que feia jocs malabars amb la concessió de certes estacions de ITV, si fem cas de les gravacions telefòniques que li va fer la policia. Un altre mag de les finances.

Diuen que si Pujol patriarca està molt dolgut, perquè aquest s assumptes, juntament amb la publicació mediatica de que la família té 137 milions a Suïssa,  li posen una taca de tinta xina a sobre del seu bon nom.

Ara, un dels seus detractors, Albert Boadella, qui va muntar una obra de teatre, “Ubú President”, criticant la seva forma de governar, podrà sens dubte, proclamar que ell ja va encertar amb les seves critiques premonitóries.
L’entorn pujolista, empresarial i “ben pensant”, que sempre el va envoltar adulant-lo, tot i buscant vetllar els seus interessos propis de butxaca i fent-li de guàrdia de corps, ara calla i ben aviat pot dir que no el coneixien de res. 
Una cosa ben semblant faran, amb el pujolista Mas, que també té uns problemes que va investigar la UDEF, sobre tres milions d’euros en un compte opac a Suïssa, doncs el destapament de unes actituds irregulars i en contra la llei, són molt diferents mentre s’està al poder, a quan es perd el poder.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]